Андрій Покровський: «Я прошу повернути гроші в програму учасників АТО»

26 Вересня 2018, 15:55
Андрій Покровський 1477
Андрій Покровський

Депутат Андрій Покровський каже, що до кінця року лишилося декілька місяців, а програма співфінансування купівлі житла учасникам АТО досі не отримала необхідних коштів у повному обсязі.

Він зауважив, що на програму обіцяли 11 мільйонів гривень, а виділили лише 6 мільйонів. Про це обранець громади зазначив 26 вересня під час засідання сесії Луцькради, — пише Конкурент.

«Я працюю системно і наполегливо і ніколи не відступлюся від своїх обіцянок. Тому повертаюся до питання забезпечення програми співфінансування житла для учасників АТО. Чув неодноразово обіцянки, що програма буде виконуватися, а в програмі як було 6 мільйонів гривень, так і є. Сподіваюся, що на сьогоднішній сесії виділимо хоча б ще мільйон. Я прошу повернути гроші в програму учасників АТО», — сказав Андрій Покровський.

Радник міського голови Ігор Поліщук зауважив, що потрібно також пропонувати шляхи наповнення міської казни, а не тільки висловлювати пропозиції, як їх витрачати. Натомість Покровський відповів, що 11 мільйонів мали надійти від сплати забудовниками пайової участі.

Нагадаємо: у 2017 році з ініціативи депутата Андрія Покровського було прийнято Положення про пайову участь забудовників в новій редакції, згідно якого розмір пайової участі для забудовників багатоквартирних будинків був піднятий з 1,5% до 3%. Також цим проектом передбачено, що 50% отриманої від пайової участі суми направлять на програму придбання житла для атовців на умовах фінансування 50% на 50%.

Таким чином, пайову участь збільшили, а кошти на програму так і не надходять.

Але, попри заявлену на початку року підтримку програми купівлі житла для учасників АТО на умовах 50 на 50%, фінансувати з бюджету програму у міській раді не поспішають.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39