Депутати вимагають дотримання чіткого графіку маршруток

21 Червня 2016, 17:02
1985

Обранці громади обурюються тим, що маршрутки на деяких зупинках простоюють довше потрібного, а на інших не зупиняються взагалі.

Про це говорили у вівторок, 21 червня, під час засідання постійної комісії міської ради з питань генерального планування, будівництва, архітектури та благоустрою, житлово-комунального господарства, екології, транспорту та енергозбереження.

Начальник управління транспорту міськради Анатолій Миронюк зазначив, що нині у місті на маршрутах курсує 230 автобусів і 45 тролейбусів та облаштовано 440 зупинок громадського транспорту. Близько 60% скарг на маршрутки, які надходять від мешканців, за словами начальника, не підтверджуються.

Проте член комісії, депутат Петро Бойко зазначив, що водії маршрутних таксі часто не дотримуються графіку. Зокрема ті маршрутки, які їдуть від ТЦ «Гостинець», «пролітають» свій шлях, а біля «Там Таму» стоять протягом довгого часу. Колегу підтримали ще кілька обранців громади.

Крім того, депутати попросили розглянути можливість щодо збільшення інтервалу між курсуванням маршруток, бо на зупинках часто утворюється масове скупчення транспорту. У відповідь на це Анатолій Миронюк запевнив, що за його дорученням спеціаліст перевірив час, протягом якого автобуси стоять на зупинках, і він становить не більше 90 секунд. А пропозицію збільшити інтервал начальник управління поставив під сумнів, бо з наявними маршрутами і транспортом це зробити практично неможливо.

Те, що збільшувати інтервал у курсуванні маршруток не варто, вважає й голова комісії Андрій Козюра.

«Основна наша проблема в тому, що ми привчили людей до того, як є зараз. І якщо ми захочемо збільшити інтервали, то «нас не поймут». Тож основною нашою метою зараз є заміна маршруток на тролейбуси», – зазначив Андрій Козюра.

Коментарі
21 Червня 2016, 20:52
Добре казати людині, яка їздить на мерсі - нехай проїдеться на тому тролейбусі, а тоді триндить!
22 Червня 2016, 03:11
Ага, ми переходимо на тролейбуси. На той непотріб, що привозять із Польщі. А натомість поляки переходять на надвеликі сучасні швидкі автобуси!
22 Червня 2016, 11:34
Своїми "пропозиціями" ви ліквідуєте те що є.Краще зосередьте увагу на технічному стані маршруток та дотриманням правил дорожнього руху.
Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром