Відродження: мешканці бунтують проти будівництва багатоповерхівки

21 Червня 2016, 15:36
2828 Джерело: ukr.media

Між будинками №47 та №53 на проспекті Відродження планують побудувати торгово-офісне приміщення з житловими приміщеннями, проте мешканці сусідніх багатоповерхівок стверджують, що будівництво незаконне.

Про це стало відомо у вівторок, 21 червня, під час засідання постійної комісії міської ради з питань генерального планування, будівництва, архітектури та благоустрою, житлово-комунального господарства, екології, транспорту та енергозбереження.

За словами мешканців, їх повідомили про будівництво постфактум і громадські обговорення ніхто не проводив. Попри це, на ділянці планують звести будинок, висотою у більш, як 10 поверхів, і з магазинами.

Жителі стверджують, що згідно схеми планування, відстань від будівництва до сусідніх багатоповерхівок не дотримана. Крім того, забудовник планує зробити в’їзд до об’єкту збоку будинку № 47, що спричинить постійний рух автомобілів.

Проте найбільше претензій у мешканців щодо цільового призначення будівництва. Земельну ділянку, за словами обурених жителів, видавали для будівництва торгового павільйону, проте управління архітектури видало дозвіл на будівництво торгово-офісного приміщення з житловими приміщеннями.

Тож сусіди небажаної багатоповерхівки просять перевірити законність будівництва та вжити заходів реагування щодо його припинення.

У свою чергу, начальник управління містобудування та архітектури Леонід Герасимюк зауважив, що земельну ділянку продали на аукціоні ще кілька років тому. Нині територія знаходиться у приватній власності і по генплану входить у зону житлової забудови.

«Якщо земельна ділянка у приватній власності, то її регламентує генплан, а по генплану – це зона житлової забудови. Тобто це може бути як житлове, так і торгове приміщення. Звісно, що проектна документація має відповідати нормам. Я так розумію, вона пройшла робочу стадію. Містобудівний розрахунок розробили згідно умов чинного законодавства. Тому, як на мене, усе здійснювали в законодавчому полі», – повідомив Леонід Герасимюк.

Тож члени комісії вирішили виїхати на місце і розібратися в ситуації. Крім того, якщо після перевірки відповідних структур виявлять, що будівництво не відповідає нормам, замовнику рекомендуватимуть не здійснювати будівельні роботи на ділянці.

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром