Музей волинської ікони опинився під загрозою

25 Вересня 2018, 19:47
Музей волинської ікони 2780
Музей волинської ікони

Довкола сакральної спадщини нашого регіону та держави, в цілому, здійснюються підозрілі рухи представників політичної більшості у Волинській обласній раді. 

Про це йдеться в сюжеті каналу «Сфера-ТВ».

Музей Волинської ікони славиться своїми надбаннями святинь вже десятки років. Сюди їдуть люди з усього світу аби побачити на власні очі унікальні реліквії.

У невеличкій кімнатці реставрують ікони та картини для музею, які в подальшому демонструють загалу. Експонатів, що потребують відновлення, з кожним роком все більшає і місця вкрай не вистачає, каже художник-реставратор Анатолій Квасюк.  

Фонди теж тріщать по швах, каже Тетяна Єлісєєва. Тож вся надія була лише на ось це приміщення на Ярощука16, яке ще у 2012 році за ініціативи тодішнього голови облдержадміністрації Бориса Клімчука було виділене для користування музею і яке, до слова, знаходиться неподалік основного музею волинської ікони, що є додатковою зручністю. Та не так сталось.

Більше того, каже Тетяна Єлісєєва, питання навколо приміщення настільки активізувалось, що галопом вже встигли скликати дві комісії, знайшли цілу низку претензій до нібито неналежно виконаних ремонтних робіт, а голова обласної ради Ігор Палиця вже підготував та підписав розпорядження про передачу приміщення на баланс комунального підприємства «Управління будинком обласної ради».

Коментарі
26 Вересня 2018, 12:07
Навіщо жидомасонам ікони
Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром