У місті хочуть ремонтувати хоча б одну пам’ятку архітектури на рік

21 Червня 2016, 14:32
2108

У Луцьку є 24 пам’ятки архітектури національного та 66 пам’яток місцевого значення, більшість з яких перебувають у вкрай занедбаному стані.

Про це у вівторок, 21 червня, під час засідання постійної комісії міської ради з питань міжнародного співробітництва, інформаційної політики, молоді, спорту та туризму, повідомив головний спеціаліст відділу охорони культурної спадщини Юрій Мазурик.

Він зазначив, що на території міста розташовані 24 пам’ятки архітектури національного та 66 пам’яток місцевого значення. У перспективі до списку пам’яток архітектури місцевого значення планують внести ще 31 об’єкт.

Проте багато з наявних пам’яток знаходяться у занедбаному стані. Зокрема, через недбалість приватного власника потерпають будівлі на вулиці Плитниця, 7 та Галшки Гулевичівни, 12а. Крім того, руйнується приміщення колишнього будинку офіцерів на Винниченка, 8 та синагога.

Здійснити ремонт необхідно і в Домініканському монастирі, де нині розміщена Волинська духовна семінарія УПЦ МП. Через відсутність фінансування лишається закритою й частина мурів замку, на що часто нарікають туристи.

Голова комісії, депутат Наталія Бунда попросила надати перелік пам’яток і прописати, що необхідно зробити для приведення їх до нормального стану. Після чого запропонувала провести обговорення по найпроблемніших будівлях та вирішити, як міська влада може допомогти відновити вказані об’єкти.

«Було б добре, щоб ми хоча б одну пам’ятку в рік могли ремонтувати», – зазначила Наталія Бунда. 

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром