«Тролейбусні» гроші «перекинуть» на Центр реабілітації атовців у Луцьку

25 Вересня 2018, 17:20
На черговій сесії Луцької міської ради таки планують виділити 5 мільйонів гривень на будівництво центру реабілітації учасників АТО та членів їх сімей КП «Центр первинної медичної допомоги» 2055
На черговій сесії Луцької міської ради таки планують виділити 5 мільйонів гривень на будівництво центру реабілітації учасників АТО та членів їх сімей КП «Центр первинної медичної допомоги»

На черговій сесії Луцької міської ради таки планують виділити 5 мільйонів гривень на будівництво центру реабілітації учасників АТО та членів їх сімей КП «Центр первинної медичної допомоги».

Днями скерування цих коштів анонсував в.о. міського голови Григорій Пустовіт. Це стало можливим у зв’язку з неосвоєнням коштів, передбачених на придбання вживаних тролейбусів. Зокрема, тендер не відбувся через відмову потенційних учасників брати участь у конкурсі,— пише Перший.

Таким чином, під час розгляду проекту рішення про внесення змін до бюджету міста Лілія Єлова повідомила про те, що тендер на придбання тролейбусів не відбувся. А тому виникла потреба зняти 8 950 000 гривень. Мовляв, з цієї суми 5 мільйонів одразу ж повернуть на проект будівництва реабілітаційного центру для учасників АТО.

Депутат Павло Данильчук одразу ж запропонував запросити того, хто відповідав за тендер, — першого заступника міського голови Григорія Недопада, аби він пояснив, чому він не відбувся. Але посадовець відмовився прийти на комісію, оскільки був зайнятий прийомом громадян. Зрештою, до питання перескерування коштів повернулись наприкінці засідання.

«Дуже смішно, коли в проекті змін до бюджету зявляється це питання знову. Коли місяць тому виникла ця ситуація, у депутатів була одна-єдина пропозиція — зняти з тролейбусів. Але нас ніхто не почув.

Натомість зняли з проекту реабілітаційного центру для атовців. Всі знали, що на 20 число не відбудеться тендер на придбання тих тролейбусів, всі знали, що немає пропозицій. Ось чим усе завершилось. Ось і результат всього того. І не зрозуміло, навіщо було нагнітати ситуацію», — заявив під час засідання комісії з питань планування соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів депутат Тарас Шляхтич. 

Варто зауважити, що попри те, що на закупівлю вживаних тролейбусів закладали 8,9 млн грн, на будівництво реабілітаційного центру повертають лише 5 млн. грн. Саме стільки, скільки було знято на скандальній позачерговій сесії у серпні для перенаправлення коштів на відкриття школи №27.

Це викликало небувалий резонанс у ЗМІ та серед громадськості, адже всі розуміли важливість відкриття новозбудованої школи і водночас важливість будівництва реабілітаційного центру.

Своєю чергою, голова комісії Борис Смаль зауважив, що йому та ситуація теж була неприємна, що довелось знімати кошти з одного важливого питання і перенаправляти їх на інше.

«Було неприємно. Я цікавився цим питанням. Ми не могли тоді дати кошти», —запевнив Борис Смаль.

Разом з тим, депутат Павло Данильчук вирішив з'ясувати, чи не хочуть часом у такий спосіб закрити питання реабілітаційного центру закрити. Адже попередньо йшлося про те, що ці кошти мали бути повернені з субвенції області.

«В проекті бюджету області ця сума є. Мене цікавить, чи хтось веде перемовини, чи завтра проголосують в обласній раді і чи проголосують в міській», — зауважив Павло Данильчук.

Зокрема, попередньо говорили про 7 мільйонів з обласного бюджету у вигляді субвенції і навіть були домовленості, що обласна держадміністрація дофінансує 5 мільйонів.

 «Міська рада дотримує своє слово і вертає свої 5 мільйонів, які попередньо були зняті. Я пропоную добиватися того, аби обласна рада виділила свої 5 мільйонів, як і обіцяла. Ми виконуємо свою обіцянку і перенаправляємо 5 млн. грн. з тролейбусів», — запевнив Борис Смаль. 

Зрештою, це питання підтримали, тож вже у середу, 26 вересня, його мають розглянути в межах проекту рішення про внесення змін до бюджету міста.

Читайте також: Атовцям передадуть номери депутатів, які не дадуть грошей на Центр реабілатації в Луцьку, — Савченко.

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром