У Луцьку планують продовжити осінній призов

25 Вересня 2018, 14:58
Майбутні солдати 2174
Майбутні солдати

Через масове ухилення чоловіків від строкової служби в Луцьку планують продовжити термін чергового призову.

 Тож, до Програми забезпечення виконання заходів мобілізаційної підготовки в місті на 2018 рік планують внести зміни,— пише Перший.

Це питання депутати Луцької міскої ради сьогодні, 25 вересня, обговорили під час засідання комісії з питань з питань планування соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів.

Зокрема, як розповіла Начальник відділу оборонно-мобілізаційної і режимно-секретної роботи Ніна Бенесько, у Луцку — велика кількість молодиків, які ухиляються від призову в армію.

«Нам надійшов лист від військового комісара Луцького об’єднаного міського військового комісаріату про те, що в місті проводяться заходи з організації та проведення чергового призову громадян України на строкову військову службу. Відповідно до Указу Президента, термін призову збільшено на місяць і триватиме від жовтня по грудень. Багато хто ухиляється від призову і виникла потреба провести повторне сповіщення, розшук і доставку тих, хто уникає від служби в армії. Тому є пропозиція збільшити бюджет програми на 20 тисяч. Ці кошти необхідні на придбання пального для забезпечення транспортних засобів, які будуть обслуговувати групи оповіщення та групи розшуку призовників», —  розповіла Ніна Бенесько.

Члени комісії однозначно підтримали цей проект рішення, а депутат Олександр Кравченко ще й наголосив на тому, чому так багато військовозобов’язаних лучан ухиляються від служби в армії.

«Я наголошу, що ми говоримо про строкову службу, яку хлопці проходять виключно у місцях дислокації військової частини, а не в зоні ООС. Доки вони не підписали контракт, який вони можуть підписати за власним бажанням після завершення строкової служби, в зону проведення Операції об’єднаних сил їх ніхто не відправляє. Під час строкової служби вони проходять навчання і підготовку з військової справи. Їх ніхто не посилає в ООС на війну. Якщо це по Луцьку, то це Володимир-Волинська бригада, зараз ще нова бригада передислокувалась, вони можуть проходити строкову службу тут на аеродромі», — наголосив Олександр Кравченко.

Читайте також: Луцький військовий комісар видав наказ про осінній призов.

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
17.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром