Лучан кличуть на виставку доньки полеглого Героя

24 Вересня 2018, 18:39
Крістіна Смірнова 4568
Крістіна Смірнова

У юнацькій бібліотеці відкриють виставку «Відродження» доньки полеглого Героя Крістіни Смірнової.

Відкриття відбудеться у Луцьку в приміщенні Волинської обласної бібліотеки для юнацтва, що на проспекті Волі, 2 у п’ятницу, 28 вересня, о 14:00. Про це на сторінці у Facebook пише Руслан Теліпський.

Тато 20-тирічної Крістіни – старшина роти в 51-шій механізованій бригаді Сергій Смірнов, загинув 29 серпня 2014 року у боях під Іловайськом, під час виходу з оточення у так званому «зеленому коридорі»…

Крістіна Смірнова дуже полюбляє малювати.

«Мій внесок в життя світу – моє вміння малювати…» – жартує юна художниця.

Малювання для Крістіни – це своєрідна медитація, що допомагає їй заспокоїтися, відсторонитися від навколишнього світу і жити по-іншому, жити у світі творчості і нескінченної краси. Це засіб своєрідного психологічного розвантаження, можливість передати свої емоції і хоч на кілька хвилин не думати про втрату тата…

Кожну вільну хвилину вона малює, або в голові накидає ескізи майбутнього свого творіння. «Я постійно перебуваю в пошуках себе, адже ніколи не знаєш, що підійте саме тобі, поки не спробуєш». Саме тому вона робила букети з цукерок, фігури з повітряних кульок, пробувала розписувати одяг і навіть випускала листівки зі своїми ілюстраціями. Крім цього всього, її завжди притягував олійний живопис. Навіть коли писала портрети олівцями, іноді уявляла, як кладе мазки фарбою. Першою самостійною роботою стала картина «Закохані». Після неї майже рік тривала пауза в олійному живописі, бо Крістіна не знала, в якій техніці хоче рухатись далі.

Остаточну крапку в цьому питанні поставила тоді, коли їй потрапила до рук книга про життя і творчість Ван Гога – «Жага до життя» Ірвіна Стоуна. Історія цього художника надихнула Крістіну і торкнулась до найглибших куточків її душі. Після цього вона вже точно зрозуміла, що саме хоче передавати на своїх полотнах: колір, емоцію та враження і миттєво написала картину «Дівчина з вином».

Упродовж вересня її просто прорвало на творчість і за короткий відрізок часу на світ народились й нові творіння з «винної серії» та інші роботи, такі як «Солдат».

Афіша заходу
Афіша заходу

 

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром