Луцьк некультурний: під час чищення фонтанів вийняли купу сміття

10 Серпня 2015, 15:05
4972

Міські фонтани забрудненні побутовими відходами.

Працівники КП «Луцькводоканал» під час останніх прибирань фонтанів, що знаходяться на просп. Волі, 8 (напроти головного корпусу СНУ ім. Лесі Українки), на просп. Волі, 22 (напроти гімназії № 4), на просп. Волі, 8-А (фонтан «Каскад») та на просп. Грушевського біля кінотеатру «Промінь» дістали купу сміття, повідомляє прес-служба підриємства.

Навпроти гімназії № 4 робітники вийняли металеві пробки від пляшок з-під пива з форсунки фонтану.

"Це скільки потрібно було розуму і зусиль, щоб зігнути кожну кришечку і проштовхнути у форсунку, адже їх виявилося не 1-2, а 10 кришечок, які пошкодили обладнання у фонтані", - обурюється Микола Романець, машиніст-слюсар КП "Луцькводоканал", який обслуговує насосні установки фонтанів.

 


Кожен із луцьких фонтанів миють та міняють воду не рідше, ніж раз на два тижні. Для цього використовують спеціальний сачок і машину, по-народному «кукушку», яка  під тиском змиває весь бруд та плісняву з дна та стін водограю.

“У воді плавають папірці, недопалки цигарок, серветки, пластикові пляшки та склянки, коробки, каміння, залишки їжі та, навіть, взуття, – розповідає  Анатолій Сухалевич, майстер цеху НОСВ . – Як результат,  розмочившись у воді, рештки сміття осідають на дно. В спекотну літню пору вода там нагрівається до високої температури, що створює сприятливе середовище для розмноження всіляких бактерій та процесу цвітіння води".

 

КП «Луцькводоканал» опікується чотирма фонтанами містатрьома по просп. Волі («Каскад», «Квітка» та фонтан у сквері Алмазова) та одним на майдані Грушевського. Фонтани працюють у вихідні та святкові дні з 10 години ранку до 22 години вечора. Протягом року загалом працюватимуть 45 днів.

Надалі заплановано чистку фонтанів із заміною води до Дня незалежності України.

 

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром