Що лучани думають про надання Томосу про автокефалію Православної Церкви в Україні

22 Вересня 2018, 10:26
Що лучани думають про надання Томосу 3272
Що лучани думають про надання Томосу

Свято Різдва Пресвятої Богородиці завжди було особливим для українців. З давніх-давен наші предки відзначали прихід осені саме 21 вересня, православні ж християни забували про всі клопоти і йшли до храму.

Лучани теж почали святковий ранок з відвідин Собору Святої Трійці. Відтак вшановують пам'ятну подію, коли, згідно Писання в сім'ї вже літніх, проте праведних людей, Якима та Анни, народилася матір Ісуса Христа: Діва Марія, - йдеться в сюжеті Сфера-ТВ.

В такий святковий день всі прагнуть стати ближчими один до одного. Саме тому ми не змогли обійти увагою питання, що наразі турбує прихожан. Адже в українському суспільстві не стихають обговорення щодо надання Томосу про автокефалію Православної Церкви в Україні і майбутню єдність церковної громади. З проханням про Томос звернувся Президент Петро Порошенко до константинопольського патріарха Ворфоломія. Думки з цього приводу часто розбігаються, ворожі до України сили намагаються посіяти чергове зерно розбрату, проте лучани підтримують воз'єднання церков і не передбачають конфліктів на цьому грунті. 

Протоієрей Свято-Троїцького кафедрального собору отець Володимир зазначає, що немає нічого кращого, ніж об'єднання народу, бо, як то кажуть, в єдності сила.

Надання автокефалії українській православній церкві – делікатний і складний процес, адже за даними опитування Центру Разумкова понад 67 відсотків українців вважають себе віруючими, відтак переймаються церковними питаннями. Зрештою, якщо категорії Бог і Україна будуть вагомішими за клерикальні формальності і конфесійні суперечки, то жодні ворожі підбурювання не зруйнують єдності народу і наших громад.

Читайте також: Священики Волині проти надання автокефалії УПЦ

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024