На стінах, газоні та під мостом: у Луцьку стартував «Мандрівний вішак»

21 Вересня 2018, 20:33
У Луцьку стартував «Мандрівний вішак» 3388
У Луцьку стартував «Мандрівний вішак»

Фестиваль театрів за межами театру «Мандрівний вішак» вже вп'яте збирає у Луцьку незвичайну тусовку. Неординарне мистецтво щороку приваблює все більше людей. Особливо зважаючи на те, що глядачам не потрібно купувати квитки у касах, приходити у затемнені приміщення, протискатися між стільців і сидіти. Театр сам іде до аудиторії, збираючи глядачів на вулицях, на газонах та під мостами.

На годиннику майже третя, і в напрямку районного будинку культури на Ковельській продовжують іти люди. Наче паломники у театральну мекку,  вони доходять до зеленого будинку, і зупиняються біля входу. Тут працює луцька театр-студія «ГаРмИдЕр». Але сьогодні її двері не відчиняться для глядачів. Вони, зрештою, вікриються на мить, аби «дружнім копняком» актора Дмитра Безвербного викинути звідти двох акторок у чорному та їх валізу.

Варто сказати, що перед тим у натовп вийшли двоє молодиків спортивної статури із велетенською колонкою. Вони увімкнули музику, і театр почався.

Театр-студія «ГаРмИдЕр» святкує своє 15-річчя, а отже і відкриття ювілейного фестивалю у таку особливу дату мало бути особливим. Для цього гармидерівці підготували цілу екскурсію історією свого театру. Уривки найефектніших вистав показували у несподіваних локаціях. Під мостом на Стиру запускали краблики, на майданчику перед будинком культури кидали м'ячі та сміття з вікна, поруч із Театром ляльок на стіні співали діти, під міськрадою з-під квітів з'явилася дівчина, а неподалік від П'ятницької гірки газоном догори піднімалися вірші. 

Уривки супроводжували музикою та словами з вистави. Вони лунали з мегаколонки, що була у руках спортивних хлопців. 

Останньою локацією променаду спогадів став сквер «Зоряний» поруч із Галереєю мистецтв на вулиці Лесі Українки. Там вікдриття фестивалю плавно перейшло у презентацію фотовиставки «Перетин», де кожен глядач міг побачити всю команду гармидерівців. 

Читайте також: Топ-10 пропозицій від театрального фестивалю «Мандрівний вішак»










1







1







1



1











1




















 

Дізнавайтесь останні новини Луцька першими.

Стежте за нами у TwitterGoogle+ та Instagram. Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!

Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024