У луцьких садках бракує вихователів

21 Вересня 2018, 13:21
2326

Загалом у луцьких садочках не вистачає близько 15 педагогів дошкільних навчальних закладів.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії з питань соціального захисту, охорони здоров’я, материнства та дитинства, освіти, науки, культури, мови 21 вересня, - пише ІА Волинські новини.

Як повідомила керівниця управління освіти Зіновія Лещенко, проблему вдається вирішувати завдяки налагодженню співпраці з університетами та педагогічним коледжем. Вона розповіла, що відповідно до чинного законодавства особи з дипломом бакалавра вже можуть працювати в садочках.

«Тож ми просимо, аби навчальні заклади переводили студентів на індивідуальний план, аби вони могли працювати в садках. Це, зокрема, ті студенти, які проходили практику», – сказала Зіновія Лещенко.

Також вона зазначила, що часто помічниками педагогів працюють особи, які не мають фахової освіти, тож їх заохочують вступати для здобуття спеціальності «Дошкільна освіта».

Як наголосила Зіновія Лещенко, ситуація із забезпеченням дошкільних педагогів у Луцьку не найгірша. До прикладу, в Тернополі не вистачає 55 вихователів. Брак кадрів пов’язують із тим, що спеціалісти виїжджають на заробітки за кордон.

«Натомість у школах проблеми із кадрами немає. Є питання щодо інформатиків, адже спеціалісти воліють працювати в ІТ-фірмах, а також щодо кваліфікованих осіб, які працювали би з дітьми з особливими навчальними потребами», – зазначила освітянка.

Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024