Як у СНУ відзначали Міжнародний день студентського спорту

21 Вересня 2018, 09:06
У СНУ відзначили Міжнародний день студентського спорту 2897
У СНУ відзначили Міжнародний день студентського спорту

У Луцьку відбулися урочистості з нагоди Міжнародного дня студентського спорту.

Діство влаштували 20 вересня на стадіоні «Спортивне ядро», - повідомили у виші.

Участь у спортивному святі взяли студенти, викладачі, студентські команди та тренери, випускники факультету фізичної культури, спорту та здоров’я, представники влади міста і області.

Привітати студентство найспортивнішого університету Волині завітали голова відділення НОК у Волинській області, заступник голови обласної ради Роман Карпюк, начальник ВО відділення філії з фізичного виховання та спорту КФВС МОН України Олександр Манахін та директор департаменту сім’ї, молоді та спорту Луцької міської ради Олексій Веремійчик.

Від керівництва університету гостей та учасників вітав перший проректор, проректор з адміністрування та розвитку, професор Анатолій Цьось: «Цьогоріч наш виш узяв на себе почесну місію організувати Міжнародний день студентського спорту у Луцьку. Зрозуміло, що одноразові такі заходи не зміцнять наше здоров’я, не підвищать нашу фізичну підготовку. Однак сьогоднішнє дійство – це залучення якомога більшої кількості студентської молоді до регулярних занять фізичною культурою і спортом та промоція студентського спорту в Україні загалом. Тож закликаю щодня знаходити час для виконання фізичних вправ. Тоді ми будемо здорові та щасливі!». Зі щирими словами вдячності та під оплески гостей проректор вручив Почесні грамоти СНУ імені Лесі Українки студентам та викладачам.

За вагомі спортивні здобутки у різних видах спорту нагород удостоєні такі студенти факультету фізичної культури, спорту та здоров’я: Людмила Осачук, Владислав Оксенчук, Віктор Шумик, Олександр Прозапас, Павло Семенюк, Роман Баланюк. Відзначив Почесними грамотами Анатолій Васильович й викладачів-тренерів, які підготували чималу кількість переможців та призерів усеукраїнських й міжнародних змагань – Володимира Яловика, Романа Черкашина, Михайла Мороза, Ірину Войтович та Венеру Кренделеву. За перемогу в університетській Спартакіаді серед професорсько-викладацького складу СНУ імені Лесі Українки 2017/2018 н. р. нагороду отримав декан географічного факультету Михайло Мельнійчук.

Із нагоди Міжнародного дня студентського спорту до студентів СНУ імені Лесі Українки звернулася й присутня на святі випускниця факультету фізичної культури, спорту та здоров’я, учасниця Олімпійських Ігор (2016) та Чемпіонату Світу (2017), призерка Чемпіонату Європи (2018) з важкої атлетики Ірина Климець. Звертаючись до молоді, дівчина закликала тренуватися так аби серед учасників Літніх Олімпійських ігор 2020 в Японії були й представники Волині. Дарма, що вже не студентці, але випускниці, чудовій і талановитій спортсменці проректор Анатолій Цьось теж урочисто вручив від СНУ імені Лесі Українки Почесну грамоту.

Після офіційної частини спортивне свято продовжилося флешмобом із підтягування на перекладині й виступами кращих студентських команд нашого університету з футболу, волейболу та баскетболу.

Читайте також: Футболіст «Волині» - кращий у дев'ятому турі

















 

Коментар
19/03/2024 Понеділок
18.03.2024