На Стрілецькій тулять багатоповерхівку прямо у дворі, де мав бути спортмайданчик

14 Травня 2015, 12:19
5611

На вулиці Стрілецькій, 27 замість обіцяного спортивного майданчика зводять багатоповерхівку. Обурені люди організували у дворі ввечері 13 травня зустріч із забудовниками та депутатами і вимагали припинити роботи. Забудовники  стверджують, що все законно, хоча переконливих документів так і не продемонстрували.

Фірма «Турія» у цьому дворі вже збудувала два будинки. За проектом, що розроблений ще у 2011 році тут мав бути спортивний майданчик. А цієї весни забудовник взявся будувати на цьому місці багатоповерхівку.

1
Котлован під будинок вирили 15 квітня
Котлован під будинок вирили 15 квітня

Також мешканців не влаштовує, що коли зведуть ще один будинок, то буде «ніде пройти, ні проїхати». В такому разі доведеться доїжджати на свою територію повз інші будинки, чи навіть, залишати автівки у навколишніх  дворах, що навряд чи сподобається сусідам.

«Це наша прибудинкова територія, за яку ми платимо гроші. Чому ви маєте використовувати її у своїх цілях? І їздити тракторами, будуючи якусь невідому будівлю?», - спитала мешканка будинку, громадська діячка Юлія Вусенко.

Юлія Вусенко переймається де ставити машину
Юлія Вусенко переймається де ставити машину

Представник забудовника Іван  Остап`юк переконував, що будуть шукати інші шляхи доїзду. Мовляв, це не найгарячіша проблема. Він презентував людям загальні схеми, на яких не зовсім зрозуміло, що там будується.  Остап`юк також заявив, що ні про початок будівництва, ні про його завершення ніхто мешканців будинків повідомляти не збирається.

1
Представник
Представник

«Ми діємо згідно законодавства, нічого не порушуючи. Через територію, де відбувається будівництво, проходять колії і це питання ми узгодили з Львівською залізницею», - наголосив він однак дозволів від Укрзалізниці так і не показав.

Присутня на дворових зборах заступниця міського голови Лариса Соколовська зайняла нейтральну позицію і порадила звернутися безпосередньо до мера:

«Перед тим, як прийняти рішення, потрібно добре вивчити ситуацію. Зрозуміло, що проблема є, але заборонити це будівництво ми не можемо. Зберіться і напишіть звернення до луцького мера Миколи Романюка», - розвела руками чиновниця.

Аріна Крапка

Коментарі
16 Серпня 2018, 08:06
Коли вже цей злодійкуватий бютівський мер піде у небуття
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром