«Радикальні кроки, можливо, на часі», - луцький ведучий про заборону російськомовних пісень і кіно

20 Вересня 2018, 09:16
1541

Директор радіостанції «СіД FM» Андрій Зубенко прокоментував рішення депутатів Львівської облради про заборону публічного використання російськомовного культурного продукту.

Свою думку з приводу заборони Зубенко озвучив у коментарі «Першому»

«Враховуючи те, що місцеві влади Львова, Тернополя, Івано-Франківська завжди відрізнялися підтримкою всього українського, то нічого дивного в такому рішенні немає. Питання стоїть тільки у тому, чому це зробили лише зараз, а не в 2014-му», – сказав директор «СіД FM».

Він додав, що нічиїх прав таке рішення не обмежує, адже йдеться про заборону саме публічного використання російськомовного продукту.

«В наш час розвитку інтернет-технологій кожен може слухати чи дивитися, що хоче. Те, що воно не буде публічно транслюватися… Якийсь відсоток людей перейде на український продукт, якийсь за допомогою інтернету буде слухати й дивитися, що подобається, в тому числі й російськомовне», – зазначив Зубенко.

Він також нагадав, що у другій половині 2000-х в Україні почалося масове засилля російськомовного продукту в Україні. Йдеться, зокрема, про телеканали – деякі з них формували свій контент виключно з російськомовних програм, каже Андрій.

«Радикальні кроки, можливо, на часі. Якби не було такої ситуації в країні, це сприймалось би «в штики». Враховуючи, що йде війна, я це сприймаю цілком нормально. Ми відвикли, що якісний продукт може бути українською», – заявив Зубенко.

Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024