«Нема там бабусь, які кашляють»: у луцькій поліклініці коментують скандал із хворою дитиною

18 Вересня 2018, 18:31
Дитина захворіла 2449 Джерело: lelechenya.info
Дитина захворіла

Головний лікар Луцького центру первинної медико-санітарної допомоги № 1 Лідія Кривдік прокоментувала заяви лучанки про те, що її дитина захворіла після відвідування лікаря в амбулаторії сімейної медицини на Бенделіані, 7. 

Нагадаємо, лучанка Альона Дудка скаржилась, що привела у медзаклад здорову дитину, аби зробити прививку, а наступного дня та захворіла на бронхіт, інформує Перший

За словами лікаря, за один день неможливо захворіти на бронхіт, адже інкубаційний період триває від чотирьох днів до тижня. Лідія Кривдік розповіла, що швидше за все дитина була простуджена раніше, тож те, що симптоми хвороби проявились саме після візиту в медичний заклад, є збігом обставин.

«Альону Дудку прийняли без черги, вона не сиділа в черзі. У нас є попередній запис. Люди записуються в реєстратурі і беруть талончики. До педіатрів ідуть по 50 людей до одного лікаря. Ми мусимо їх приймати, йдемо на поступки. Наші лікарі ледь живі приходять з прийому. Згодом будуть електронні черги, тоді буде по 20 людей на прийом», – повідомила медик.

Лікар пояснила, що наплив людей великий через те, що багато школярів проходять медогляди та роблять щеплення. До того ж, найбільше пацієнтів о 10-12 годині, тоді як вранці чи після обіду пусті кабінети.

Нестачі штатних одиниць також немає. Справа в тому, що один лікар у декреті, інша перебуває у відпустці по догляду за дитиною.

Лідія Кривдік також спростувала дані про те, що діти у чергах сидять поруч з хворими пенсіонерами. Мовляв, кабінети, де приймають дорослих, розташовані в іншій частині амбулаторії.

«Нема там ніяких бабусь, які кашляють», – зауважила жінка.

За її словами, дітей з високою температурою у чергах також немає, оскільки до таких лікарі приїжджають додому.

Лідія Кривдік додала, що в амбулаторії зараз триває ремонт за кошти Світового банку. До кінця року у медичному закладі облаштують ще 10 кабінетів для прийому хворих. Завдяки цьому зменшаться черги та покращиться якість надання послуг.

Читайте також: 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром