Як у Луцьку лісівники відзначали професійне свято

15 Вересня 2018, 19:35
2136

Їх критикують і намагаються дискредитувати, їм дошкуляє короїд і лісові пожежі, їх часто ігнорує держава і недооцінює суспільство.

Лісівники… Люди, котрі щодня опікуються зеленими легенями нашої землі відзначають днями професійне свято. Сьогодні вони зібралися у своєму обласному управлінні почути привітання і обговорити клопоти, - йдеться в сюжеті «Сфера-ТВ».

Нинішнє професійне свято волинські і загалом українські лісівники відзначають у справді непростих умовах. Тільки професіоналізм, фанатична відданість власній справі і, зрештою любов до лісу - дозволяють лісогосподарським підприємствам не лише, як то кажуть, триматися на плаву, але й розвиватися, відтворювати величезні площі лісових насаджень, доглядати за ними, наповнювати бюджетні скарбниці волинських громад.

Проте, на тлі клопотів і проблем, свято все одно залишається святом.

Очільник волинських лісівників Олександр Кватирко наголошує, що лісівники нічого не будують лише для себе і вже другий рік поспіль працюють з гаслом: « Ідемо в люди і до людей».

Він наголошує, що сума сплачених лісогосподарськими підприємствами області податків в цілому становила цьогоріч 154 мільйони гривень. Вдалося реалізувати чимало проектів, що значною мірою збільшило обсяг випуску продукції. Також Олександр Кватирко підкреслив ефективну діяльність консервних цехів, неабияк з його слів, розвинулися пасіки, які налічують 578 бджолиних сімей.

Окрім позитивних моментів була відзначена проблема ураження дерев шкідниками, яка неодмінно має бути подолана.  

Вшанував присутністю трудівників лісу і голова обласної державної адміністрації Олександр Савченко, виступ якого вразив і неабияк потішив присутніх. Процитувавши вірш, Олександр Ілліч визначив найголовніше питання кожного юного лісівника: « Чи садівник життя я, чи дроворуб»

Лісівник професія не з легких, а що говорити, коли за плечима неабиякий досвід і тривалий шлях до управлінської посади в галузі

Після привітань та звітів, були відзначені найкращі працівники і нагороджені подяками. Однак чи не найбільше пощастило Анатолію Бащуку, який за добросовісну працю отримав звання заслуженого лісівника України.

Урочистості в обласному управлінні лише початок заходів, що відбудуться цими вихідними у різних районах області і присвячуватимуться Дню працівника лісу. Заходи, до слова, мають на меті не стільки святкування, скільки презентацію здобутків лісогосподарських підприємств, привернення суспільної уваги до проблем галузі.

ДИВИТИСЯ ФОТО: 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром