Незряча жінка декілька місяців живе в луцькій лікарні, бо не має паспорта

14 Вересня 2018, 19:47
Ірина Каземірова 2896
Ірина Каземірова

Уродженці Донецької області Ірині Каземіровій, яка майже повністю втратила зір і лежить у луцькій лікарні, не можуть відновити втрачений паспорт.

Вона опинилася на Волині після депортації з Росії. Незряча жінка не може оформити паспорт, який, каже, загубила багато років тому, - розповідає «Суспільне Волині».

Ірина народилася на Донеччині, осиротіла у дитинстві. 

"Маму зарізали, тато помер, дідуся немає. Є тітка, але вона відмовилася від мене. Є сестра і брат, але вони теж відмовились", - каже вона.

Виховувалась, каже жінка, на Волині. Спочатку у Володимир-Волинському інтернаті, потім навчалась у Торчинському училищі, далі повернулась на батьківщину - у Макіївку Донецької області.

Жінка працювала на заводі, але потім покину роботу і поїхала в Москву до чоловіка, якого покохала. Там вона жила 10 років на вулиці, аж поки її не побив співмешканець. У березні цього року незрячу і паралізовану жінку забрала швидка.

Ірину згодом депортували до Луцька. Документи жінка втратила ще будучи в Україні.Основний її діагноз - майже втрачений зір через травму.

Медики декілька місяців звертаються до установ, аби допомогти Ірині відновити паспорт. Це допоможе отримувати пенсію за інвалідністю і влаштувати її в соцустанови для постійного проживання. 

Наразі документ зробити не вдалося. Не можуть вирішити питання і в Луцькій райдержадміністрації. 

Зі слів заступника її голови, особу жінки встановили, та через те, що колись не робили копій ніяких документів, на рівні району посадовці зробити нічого не можуть.

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром