Промови, квіти та нагороди: волинські лісівники відзначають професійне свято

15 Вересня 2018, 11:05
Волинські лісівники відзначають професійне свято 4524
Волинські лісівники відзначають професійне свято

У приміщенні обласного управління  лісового та мисливського господарства напрочуд людно. До великої зали вносять квіти. На зелених стільцях – півтори сотні працівників у парадних білих сорочках із шевронами.  Сьогодні у них свято – день лісівника.

Професійне свято працівника лісу відзначали у п’ятницю, 14 вересня.  Програма святкування була доволі традиційною. Зустріч почали державним гімном. Далі до вітального слова запросили начальника Волинського ОУЛМГ Олександра Кватирка. Він зачитав звіт, де самими лише фактами і цифрами пояснив, як працювало господарство протягом року.

«Вітаю поважну та дружню родину лісівників  з професійним святом. Бажаю, щоб лісова галузь лишилась ключовою для економіки. Скільки б камінь не кидали у бік працівників лісового господарства – ми велика і дружна родина, і робимо все, щоб галузь процвітала. Сьогодні ми ідемо в люди і до людей, бо тільки діалог з ними дасть можливість працювати ефективно», – зазначив Олександр Кватирко.

У офіційному звіті він зачитав результати 8-місячної роботи управління, яке він очолює. За словами Кватирка, найкращими на Волині стали Городоцьке, Шацьке та Маневицьке лісгоспи. Плани держави стосовно відновлення лісу волинські лісгоспи перевиконують, а до бюджету, згідно офіційного звіту, приносять щорічно приносять півтори сотні мільйона гривень .

Цього року до відновлення лісу вдалося долучити громадськість. Всього 10 тисяч людей приєдналося до ініціативи лісівників, і разом засадили маже два гектари лісу. Його працівники галузі називають «віп-лісом», адже саджанці і робота громадян були настільки добрими, що майже всі дерева вижили і продовжують рости.

Цікаво, що зросла і зарплатня лісівників. В середньому працівники галузі на Волині отримують 9400 гривень на місяць.

Серед поважних гостей заходу були голова Волинської ОДА Олександр Савченко, заступник голови Волинської обласної ради Роман Карпюк, секретар Луцької міської ради Григорій Пустовіт та голова Волинської обласної організації профспілки працівників лісового господарства Павло Матіюк. Всі вони після коротких вітальних промов вручили працівникам нагороди. Двоє подлітків у зелених беретах – із Боголюбського учнівського лісництва – урочисто вручали квіти.

Урочиста зустріч закінчилася виконанням Державного Гімну.

Читайте також: «Після АТО ліс допоміг мені адаптуватися до нормального життя», – помічник лісівника Андрій із Торчина



2





1


2


2







1



3



1





1





1


1




 

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром