33-й район: чому у школі №19 не вистачає учнів

14 Червня 2016, 17:18
13576

Із 1017 дітей шкільного віку, які проживають у мікрорайоні, лише 365 навчається у школі №19.

Про це стало відомо під час проведення дня депутата «Ознайомлення з роботою ЗОШ №19 та ЗОШ №17» у вівторок, 14 червня. 

Секретар міськради Юлія Вусенко зауважила, що максимальна наповнюваність школи – 1200 учнів, при цьому нині заклад відвідує вдвічі менше школярів.

«Якби наповнюваність була хоча б 900 учнів, то питань не було би. Але враховуючи те, що це спальний район і за парканом знаходиться школа №10 з нормальним наповненням, хотілося б дізнатися причини виникнення такої ситуації», – зазначила Юлія Вусенко.

Директор школи Юрій Левченко запевнив, що ситуацію, яка склалася з недобором учнів, у школі аналізували. Зменшенню кількості охочих навчатися у навчальному закладі, за словами керівника, сприяло, перш за все, перейменування сусідньої школи.

Коли ЗОШ №10, що знаходиться через паркан від школи №19, стала комунальним закладом «Луцький навчально-виховний комплекс загальноосвітня школа І-ІІ ступенів № 10 - професійний ліцей Луцької міської ради», багато батьків почали обирати саме цей заклад для своїх дітей на противагу сусідньому.

«Часто люди звертають увагу на те, як називається заклад. Хоча, коли до нас приходять батьки, то дивуються, що тут є поглиблене вивчення англійської мови, математики, історії. Можу сказати, що наша школа дає хороші знання. Минулого навчального року ми випустили п’ять медалістів і зовнішнє незалежне оцінювання підтвердило ці результати. Цього року також є чотири медалісти з 29 випускників», – зазначив Юрій Левченко.

Крім того, директор додав, що з невідомого йому джерела розходяться чутки про те, що школу №19 закриватимуть. Такий «чорний піар» відлякує батьків потенційних учнів і вони обирають інший навчальний заклад. Натомість депутати припустили, що частковій наповненості школи може сприяти й недостатня кількість інформації про освітній заклад.

«В усі садочки, що знаходяться навколо нас, ходили і вчителі, і заступник з презентацією школи, розповідали про її роботу. Крім того, ми завжди запрошуємо батьків, робимо дні відкритих дверей і вивішували оголошення стосовно набору», – запевнив директор школи.

У підсумку депутати запросили дирекцію навчального закладу на засідання профільної комісії міськради, де обговорять варіанти вирішення проблеми з недобором учнів.

Депутати навідалися до школи № 19, щоб зрозуміти причини недобору учнів
Депутати навідалися до школи № 19, щоб зрозуміти причини недобору учнів



Директор школи Юрій Левченко та депутат міськради Юрій Безпятко (справа)
Директор школи Юрій Левченко та депутат міськради Юрій Безпятко (справа)

У школі пам'ятають про Героїв
У школі пам'ятають про Героїв

Директор школи № 19 Юрій Левченко
Директор школи № 19 Юрій Левченко

1

1

Спортзал для найменших учнів
Спортзал для найменших учнів

Робоча майстерня
Робоча майстерня

Директор показує депутатам, що змайстрували його учні
Директор показує депутатам, що змайстрували його учні

Актова зала
Актова зала

Школа нагадала депутатам про їхні юнацькі роки :)
Школа нагадала депутатам про їхні юнацькі роки :)

Шкільний спортзал
Шкільний спортзал

1
Депутат міськради Андрій Авраменко вирішив згадати уроки фізкультури
Депутат міськради Андрій Авраменко вирішив згадати уроки фізкультури

Депутати за партами не вчаться, а вирішують шкільні проблеми :)
Депутати за партами не вчаться, а вирішують шкільні проблеми :)


Коментарі
15 Червня 2016, 00:53
А ми йдемо у цю школу! Дружній колектив педагогів, привітна атмосфера і ще плюс, що ремонт в їдальні роблять і навчання впершу зміну))
15 Червня 2016, 02:43
Дуже неприємно-що одна з найкращих шкіл мікрорайону перетворилась в одну з найгірших-і все це почалось зі зміною керівника-тому вважаю,що депутатам потрібно подумати і якось вирішувати це питання!
15 Червня 2016, 02:54
Тут відверто принижують учнів, і не в назві тут діло. не вірите? Поставте приховану камеру і самі все побачите. допомагають і витягують тільки " любімчіків " . Не там проблему шукаєте!
15 Червня 2016, 03:15
нормальна школа! краща вона тим, що не гребуть з батьків , у таких масштабах, як у гімназіях. Від того, що нафаршироване приміщення за батьківські кошти, знань у дітей не додасться....головне- команда вчителів і відношення до учнів. головне, щоб діти не поділялись, у межах школи, на соціальні касти. Знання та виховання- все, що необхідно. Для покращення, шановний пан Левченко може провести опитування самих учнів, що до побажань і пропозицій, обміркувати і підтягти інвесторів.Все буде добре)
15 Червня 2016, 03:47
Луцюк - господар був , або повертайте, або ппц.. № 19 вже прославилась школа ...шкода " ветеранів" учителів при Луцюку, які це бачать та мусять мовчати . А №10 там просто - тільки забезпечені та благополучні та АТО вчаться на 12 , завдяки С.С. Директор ніби не помічає.... малозабезпеченим , та одиноким мамам треба тянути та стояти коло їх ніг, ніг початкових класів , бо це ж вони.......вчителі - малолітні зі своїми амбіціями та непотрібними нервами , декретниці та просто зажерівші .... Хореографи , підготовчі групи _ грубіянки та сцикухи , вибачте, та й початкові деякі , яким з такою назвою далеко до педагога. Це не освіта , а особисті симпатії.
15 Червня 2016, 09:32
Я вибрала цю школу для сина .не переповнена.одна зміна.навпаки довольна що діток небагато.мені вистачило переповненого садочка
15 Червня 2016, 18:26
Закінчила сама цю школу. Ні разу не пошкодувала, що вирішила навчатися саме тут. У нас всі дружні і толерантні. Вчителі хороші, дають гарні знання. Атмосфера справді сімейна. Із будь-ким із працівників школи, від директора до техперсоналу, можні поговорити, звернутися за допомогою. <br/>Важливо, що тут нам дали не лише знання, а й виховання. <br/>У нашому класі не було поділу на гірших і кращих. Вчилися всі по мірі своїх можливостей. Але в основному закінчили школу всі добре.<br/>Люди, що розпускають неправдиві плітки про нашу школу, або зовсім у ній не були, або роблять це із якоюсь певною ціллю.<br/>Умови навчання теж досить непогані. На фото не показані навчальні класи, які фактично усі є в належному стані із хорошим ремонтом.<br/>Школа не стоїть на місці, а розвивається, незважаючи на невелику кількість учнів.
15 Червня 2016, 19:47
ми теж ходимо у 19 школу. дуже добре що мало дітей. дуже добре що тільки перша зміна.
15 Червня 2016, 20:00
Мої діти навчались у закладі №19... Жодного разу не шкодувала про своє рішення. Зверніть увагу про досягнення учнів у цій школі. При малій кількості дітей стільки медалей у випускних класах. Діти свої знання підтверджують на ЗНО. Діти в цій школі почуваються як дома. Дружні поради вчителів, батьківські розмови є результатом гарного виховання дітей. Цікавий момент, кілька років тому (там була й моя дитина) силою забрали 10 клас у школу №10. Медалістами у 10 школі стали саме з нашого класу діти, а не вихованці сусідньої школи. Ніколи не судіть такі заклади по наповнюваності дітей, а за результатами роботи вчителів. &quot;Чорний піар&quot; (нібито школу №19 закривають) розповсюджують люди не обізнані з роботою цього закладу, а так говорять бо &quot;одна баба сказала&quot;. Не вірте вухам своїм, а зайдіть, подивіться, поспілкуйтесь. Вас приймуть, пояснять.посміхнуться....
15 Червня 2016, 20:00
Я підтримую пані Марію. Люди добрі, так це ж добре, що мала кількість дітей.... За те тут є простір для всестороннього розвитку дітей. Ніхто не обдирає стіни, ніхто не облуплює парти. Панує чистота та порядок. Немає криків та гамору нестерпного. Колектив знає можливості кожної дитини. Наші діти та батьківський колектив нашого класу задоволені роботою педколективу. Тут панує доброта, щирість та взаєморозуміння. А головне, що вчителі дають неабиякі знання. Отим славнозвісним гімназіям ще далеко до нашого закладу. Порівняйте результати ЗНО і тоді зробіть самі висновки, а не слухайте висновки зі сторони. БАТЬКИ, КОМУ ПОТРІБНІ ВИХОВАНІ, ЧУЙНІ ТА З ГАРНИМ БАГАЖЕМ ЗНАНЬ ДИТИНА - ЙДІТЬ У ШКОЛУ №19. Це моя порада як мами.
16 Червня 2016, 00:39
Я вважаю, що однією з причин малого набору учнів є розповсюдження брехливих пліток про школу № 19. Мовляв, директор не допрацьовує і т.д.... Але це все лише плітки. Я сама навчалась в цій школі. тут навчаються мої діти. Я задоволена рівнем знань, які отримали мої діти. І, шановні, не вірте пліткам, а порівняйте рівень знань учнів нашої школи і сусідньої. Це, перш за все, результати ЗНО, призери олімпіад і конкурсів, медалісти...... Якщо хочете. щоб ваша дитина отримала знання. а не якесь посвідчення &quot;помічника касира&quot; після закінчення так званого ЛІЦЕЮ. Шановні батьки. якщо ви не знаєте значення слова ЛІЦЕЙ, то прочитайте в словнику. Тим більше, ТЕХНОЛОГІЧНИЙ ЛІЦЕЙ.
16 Червня 2016, 20:04
Треба проблему розглядати глибше, думайте кому вигідно підносити одну школу, а принижувати іншу. Дуже багато хитрожопих працівників у 10 школі. Немає професійності то працюють іншими частинами тіла.
16 Червня 2016, 23:38
Мій син - студент престижного університету. Але свої хороші знання він здобував у самій найкращій школі №19. Тільки слова вдячності вчителям та класному керівнику. Бажаю педагогічному колективу здоров&quot;я терпіння .Ви - справжні вчителі і професіонали яким можна довірити своїх дітей.
20 Липня 2016, 02:16
А я навчався у професійному ліцеї №10. Ні разу не чув поганого слова про сусідню школу з вуст своїх педагогів. Зараз також навчаюся у престижному вузі. Хочу подякувати всім вчителям НВК №10 за хороші знання та чуйне відношення до своїх вихованців. А ЗОШ №19 хай шукає причину цієї проблеми в себе, а не<br/>збирає плітки по району!
23 Квітня 2017, 01:36
я хожу у 10 школу там тоже добре но я не розумій у мене друзі росказують що ця школа проклята і там є мертве дерево і я недавно там була і я ікрас гуляла то і я зайшла поглянути яка вона то вона дуже гарна з середини а знаружі мені трошкі страшно і чому мертве дерево кажуть що там вішалося багато дітей і я на нього і залазила і шо но трохи мене злякало що у мене і у моєї подруги пожовтіло два пальці і полиці було проведено 2 пальцями но мені не страшно я невірю в цю дурню і в інтернеті нічого непише
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром