Перевірка «Луцькводоканалу» виявила джерела забруднення Стиру

12 Вересня 2018, 13:48
КП «Луцькводоканал» забруднює Стир 2311
КП «Луцькводоканал» забруднює Стир

Голова облдержадміністрації Олександр Савченко ініціював обстеження діяльності КП «Луцькводоканал» в частині додержання умов, встановлених дозволом на спецводокористування.

За результатами дослідження встановлено, що значного впливу на якість води в річці Стир завдає КП «Луцькводоканал», - повідомили в Волинській ОДА.

Зокрема, зафіксовано 4 випадки високого забруднення води азотом амонійним та іонами марганцю, азоту нітратного та хімічного споживання кисню. Також невелике зростання забруднення води спостерігалося по фосфору фосфатів. Відтак, керівник найвищої виконавчої гілки влади в області доручив створити тимчасову робочу групу.

Як результат, три служби виявили серйозні порушення діяльності КП «Луцькводоканал» в частині додержання умов, встановлених дозволом на спецвикористання. Це може свідчити про неефективну очистку стічних вод, що надалі може спричинити погіршення санітарно-епідемічної ситуації в місті.

Тож з метою недопущення в подальшому поширення неприємного запаху на території міста Луцька та Луцького району, причини якого можуть бути стічні води, що скидають з очисних споруд  КП «Луцькводоканал», а також попередження надзвичайної ситуації екологічного та санітарно-епідеміологічного характеру, голова облдержадміністрації безпосередньо звернувся до Луцької міської ради з проханням оперативно вжити усі необхідні заходи щодо вирішення даної проблеми пов’язаної з очисними спорудами підприємства.

«Проблема смороду в Луцьку є спільною для всіх нас. Тому будемо й надалі працювати над її вирішенням. Для цього потрібно знайти причини та локалізувати їх», – зазначає Олександр Ілліч.

Читати також: О 3-ій ночі прокинулася від нестерпного смороду, – луцька співачка

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром