Поліція за один клік: 8 фактів про мобільний додаток «MyPol» у Луцьку

12 Вересня 2018, 12:43
Новий мобільний додаток 3937
Новий мобільний додаток

Відтепер у Луцьку та області поліцію можна викликати за кілька секунд. На Волині запрацював додаток «MyPol», покликаний скоротити час реагування поліції на виклики громадян.

Презентували додаток у Головному управлінні Національної поліції в області у середу, 12 вересня. Зі слів начальника управління Петра Шпиги, Волинська область – вже четверта, у якій працює додаток.

Петро Шпига
Петро Шпига

Дмитро Подворанський
Дмитро Подворанський

На презентації був присутній і розробник проекту Дмитро Подворанський. Він розповів про особливості роботи додатку. Журналісти Район.Луцьк зібрали для Вас 8 питань і відповідей, які допоможуть краще зрозуміти нову технологію. 

Платформа комунікації  громадян з поліцією
Платформа комунікації громадян з поліцією

1. Скільки коштувала розробка мобільного додатку для українського бюджету?

Проект «My Pol», зі слів Дмитра Подворанського, – благодійна ініціатива, тому жодних грошей держава на нього не виділяла. Скачати додаток також можна цілком безкоштовно на платформах Play Market та App Store.

2. Як працює додаток?

Для того, аби викликати поліцію за допомогою додатку, потрібно попередньо завантажити його на смартфон і зареєструватися. Користувач вводить всі дані, які питає оператор при стандартному зверненні в поліцію. Для термінового виклику поліцейських на головноме екрані додатку є червона кнопка SOS. Її розробники просять використовувати тільки під час екстрених ситуацій. При натисканні цієї кнопки смартфон за кілька секунд передає дані про користувача та його місце знаходження на поліцейських сервер, і оператори миттєво реагують на виклик.

За рахунок нового додатку час реагування скорочується на 40%. 

3. Чи працює додаток, якщо нема інтернету? 

У разі відсутності мережі, додаток працює як звичайне SMS-повідомлення, і таким чином відправляє зашифровані дані користувача на поліцейський сервер.

4. Що буде, якщо натиснути кнопку SOS випадково?

Уникнути випадкових викликів через необережність дуже просто. Розробники запрограмували кнопку SOS таким чином, що вона відправляє дані тільки після кількасекундного утримування. 

Результати роботи додатку в Україні
Результати роботи додатку в Україні

5. Скільки ще часу після виклику поліція зможе відслідковувати пересування користувача?

Протягом 10 хвилин після натиснення кнопки SOS ваш мобільний пристрій передаватиме дані про місце перебування. Такий час розробники залишили для того, аби під час нападу чи втечі з місця події можна було відслідквати переміщення людини і надати їй допомогу якомога швидше. 

6. Чи можна зареєструватися під несправжнім іменем?

За це передбачена кримінальна відповідальність як за неправдиві показання.

7. Чи існує «чорний список» людей, що роблять хибні виклики?

Такого списку наразі нема, але в програмному забезпеченні поліцейських буде можливість маркувати певні номери телефонів порушників, і тоді поліцейська комісія зможе зібратися і обговорити, чи реагувати надалі на виклики з цього номеру. 

8. Чи можуть додаток використовувати неповнолітні?

Так. Наразі для них розробляється нова підверсія додатку, що матиме певні особливості, пов'язані з профілактикою буллінгу у школі. 

На Волині додаток вже повноцінно працює. Зважаючи на те, що наш регіон – прикордонний, розробники планують найближчим часом випустити англомовну версію, аби іноземці також могли без проблем спрівпрацювати з українськими поліцейськими. 

Читайте також: Лучани зможуть викликати поліцію однією кнопкою смартфону

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром