Депутатів не переконали в ефективності програми розвитку ЛПЕ

14 Червня 2016, 09:46
2510

Оптимізувати облік збору виручки з пасажирів, збільшити кількість тролейбусів та відремонтувати контактні мережі – основні положення програми розвитку Луцького підприємства електротранспорту.

Представив програму розвитку директор КП ЛПЕ Ігор Грицюк на бюджетній комісії  у понеділок, 13 червня.

Він розповів, що програма розрахована на чотири роки і серед основних завдань – впровадження електронного квитка для пасажирів. Автоматизована оплата, на думку директора, допоможе вести чіткий контроль пасажирів та облік оплати за проїзд. Крім того, пропонують полагодити старі та закупити нові тролейбуси, а також відремонтувати зношенні контактні мережі.

Проте депутати заначили, що програма недопрацьована, адже у ній не вказано, звідки будуть брати гроші на її реалізацію. Також не зрозумілою є доцільність введення автоматизованої оплати.

«Я мав необережність прочитати цю програму. Надто велика ставка на сучасні методи плати за проїзд. Електронний квиток. Приїдуть люди з села, в яких нема електронного квитка. Як вони будуть платити?», – поцікавився Григорій Пустовіт.

Окрім того, Тарас Шляхтич поцікавився, звідки будуть брати гроші на реалізацію проекту. Оскільки у програмі прописані чималі суми, які, не враховуючи міський бюджет, хочуть взяти з «інших джерел не заборонених законодавством України».

Ігор Грицюк відповів, що суми орієнтовні, а джерела фінансування активно шукають та будуть пробувати працювати з європейськими банками.

«Я б вам запропонував самому розібратися у цій програмі. І переконати депутатів,що вона дійсно потрібна. Сьогодні ви не переконали,  що це нам вкрай необхідно. Час є, допрацюйте, внесіть зміни», – запропонував Григорій Пустовіт.

Депутати порадили удосконалити запропоновану програму до сесії міськради. Для початку –  вказати, як буде здійснюватися опала проїзду та розписати можливі джерела фінансування програми.

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром