Розповіли, коли луцьким мамам даватимуть «пакети малюка»

11 Вересня 2018, 12:16
1482

Для українських породіль з 1 вересня почали видавати «пакет малюка» з усім необхідним для матері й дитини.

У пакеті для немовлят, який вартує орієнтовно 5 000 гривень, є шапочки, пелюшки, підгузки, вологі серветки, боді, штани-повзунки, чоловічки з довгим рукавом,  шкарпетки, термометр для води й для тіла, масла, іграшки, спеціальний матрац, тепла й літня ковдри, ковдра-матрац, махровий рушник, коробка-колиска та інше, - пише Перший.

До слова, цей пакет є доповненням до грошових виплат при народженні дитини, тобто із суми допомоги на дітей у молодих матусь не будуть нічого вираховувати.

За словами першого заступника директора Департаменту соціальної політики Луцької міської ради Тетяни Корецької, доставку пакетів у різні області України робить Міністерство соціальної політики України. Вона зауважила, що після цього вони розприділятимуть пакунки по районах.

«Поки доставки на область ще немає, тому працівники пологового будинку беруть заяву від батьків, що вони не отримали «пакунок малюка» і передають її нам. В свою чергу, ці заяви ми перенаправляємо на область й робимо «потребу». А коли до нас доставлять «пакети малюка», то кожна жінка, яка народила дитину з першого вересня, отримає пакунок, який доставить орган соціального захисту», – розповіла  Тетяна Корецька.

Варто зауважити, що такі пакунки ймовірно «дійдуть» до Луцька з середини вересня.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром