«Ми 140 тисяч забрали у наших луцьких дітей», – депутат міськради

14 Червня 2016, 09:05
2009 Джерело: tobetravel.co.ua

Депутати вважають, що Волноваха має ретельніше відбирати дітей, котрі приїжджають відпочивати до Луцька, а також впевненні, що варто проаналізувати результати роботи з дітьми зі сходу.

Про це йшлося на бюджетній комісії у понеділок, 13 червня.

Цього року до Луцька на відпочинок приїде 40 дітей з міста-побратима Волновахи. Перша зміна з 20 дітьми прибула до міста ще 9 червня. Загалом на харчування дітей обох змін потрібно виділити з міського бюджету 140 тисяч гривень.

Проте у депутатів виникло ряд запитань щодо відпочинку у місті гостей зі сходу. Зокрема Павло Данильчук розповів,  що пасхальні канікули виявилися не надто приємними для сімей, котрі прийняли до себе волноваських дітей.

Він зауважив, що приїхали не малозабезпечені діти і не діти,  які якимось чином постраждали від війни. Здебільшого вони були з заможних сімей і чекали дорогих подарунків від тих, хто їх приймав.

Він розповів, що тоді на відпочинок гостей зі сходу витрачали гроші і лучани, які їх приймали і міська рада, проте що почерпнули для себе діти і досі загадка.

Він зазначив, що варто поспілкуватися з владою Волновахи, аби та надалі відправляла дітей, які дійсно цього потребують.

Окрім цього Григорій Пустоівт запропонував провести анкетування серед дітей, щоб дізнатися з яких вони сімей та серед родин, що їх приймали.

«Якщо це  проаналізуємо, то зменшимо негатив. Потрібно,  щоб був ефект від того, що вони приїжджають.  Ми 140 тисяч забрали у наших  луцьких дітей і повинні бачити результат. Ми повинні контактувати,  обмінюватися інформацією і можемо ставити певні умови», – зазначив депутат.

В результаті депутати підтримали проект-рішення про виділення грошей на оздоровлення дітей з Волновахи, але рекомендували відбирати їх ретельніше. 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром