Художники нагадали про славетну історію Луцька

10 Вересня 2018, 16:07
Кроки Минулого 4607
Кроки Минулого

До Дня міста Луцька, у Художньому музеї відбулось відкриття виставки «Луцьк. Кроки минулого».

На ній свої твори презентували три волинські художники: Олександр Дишко, Елеонора Сабова-Дишко та Наталя Градиська – учасники мистецького обєднання «Куля». Це твори графіки, живопису та декоративно-прикладного мистецтва, створені впродовж 2009–2018 років, - пише Музейний Простір.

Мета виставки: повернути із забуття події давньої і великої історії Луцька та Волині, нагадати та розповісти про них співвітчизникам. Модератор виставки Зоя Навроцька, цитуючи слова Гайдегера («Душі предків стукаються у сни нащадків»), відзначила, що ці художники як ніхто інший дошукуються до історії, заповнюючи її чисті білі сторінки. Навчаючись у класики, вони реконструюють минувшину, вдихаючи у неї нове життя, показуючи своє бачення і розуміння. Кожен твір – це новий неповторний образ міста із давньою архітектурою, людьми, дивовижною для сучасника атмосферою, побутом, традиціями.

Своїми враженнями про експозицію виставки, роботи художників поділились митці та друзі музею – Галина Івашків, Михайло Штик. Молодий історик Оксана Штанько подякувала за можливість в зримих образах предметно побачити Верхній і Окольний замок Луцька, площу Ринок, Ратушу та інші архітектурні об’єкти, що мали місце на історичній мапі Луцька IX–XVII ст.

Спілкування продовжилось опісля закінчення офіційної презентації виставки. Усі присутні із захопленням слухали натхнені коментарі художників про свої твори.

Виставка, яку презентовано у Художньому музеї, стала гарним дарунком для лучан та гостей міста. Її можна оглядати до середини жовтня.














Читайте також:«Воістину народний митець», – луцький музейник про Миколу Голованя

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром