Перевізники виступають проти підприємців-монополістів

13 Червня 2016, 15:49
2084

Підприємці, які не пройшли конкурс на перевезення, подали до суду з проханням скасувати результати, за якими перемогу на маршрутах 1, 8, 10, 23 та 26а здобули ТзОВ «Санрайз» і ПрАТ «Луцьке АТП 10701».

Про це йшлося під час прес-конференції «Тендерні фальсифікації» у понеділок, 13 червня.

Перевізник Ігор Голубович, який працював на маршруті №1, зауважив, що ТзОВ «Санрайз» і ПрАТ «Луцьке АТП 10701» виграли тендер на пасажирські перевезення всупереч обов’язковим умовам конкурсу. За словами обурених перевізників, переможці не мають достатньої кількості транспортних засобів на виконання пасажирських перевезень та GPS навігаторів.

«Ми будемо звертатися до всіх, хто може нам допомогти. У нас немає порушень, а вони незаконно здобули перемогу. Якщо нас витіснять, то побачите, що у вересні проїзд коштуватиме 4 гривні, потім 5 і більше. Вони стануть монополістами і самі формуватимуть ціну», – зазначив Ігор Голубович.

Його колега Микола Тимощук, який займався пасажирськими перевезеннями на маршруті №23, розповів, що у цій сфері працює з 1996 року, а безпосередньо на раніше збитковому маршруті почав працювати з 2011 року.

«За 5 років ми цей маршрут «накатали», а ПрАТ «Луцьке АТП 10701» незаконними діями став переможцем цього разу. Ми хочемо встановити справедливість. І те, що обіцяють кращі умови перевезення – неправда, бо краще обслуговувати уже не можна», – вважає Микола Тимощук.

Підтримати своїх перевізників прийшли жителі районів, по яких курсують зазначені маршрути. Зокрема, мешканці Дубнівського масиву написали звернення до міського голови Миколи Романюка з проханням залишити попередніх підприємців на маршруті.

«У нас вже відпрацьований маршрут і люди для цього старалися. Не забирайте те, що ми «виходили». Нам потрібна стабільність», – закликала жителька масиву Людмила Романова.

Адвокат Юрій Наумович, який представляє інтереси обурених підприємців в суді, також наголосив на незаконності перемоги підприємців, які ризикують стати монополістами у сфері перевезення.

«Відповідно до чинного законодавства, вони не мали права бути допущеними до перевезень. З юридичної точки зору, рішення підлягає скасуванню, щоб відновити права підприємців. Ми підтверджуватимемо свою позицію в суді», – повідомив Юрій Наумович.

Судове засідання щодо оскарження рішення тендерної комісії відбуватиметься у понеділок, 13 червня о 15:40. Якщо суд не зупинить виконання рішення, підприємці обіцяють звертатися до правосуддя повторно.







 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром