Воїнів-Інтернаціоналістів: мешканці воюють за прибудинкову територію

13 Червня 2016, 14:30
2813

Смітники на парковці, трухляве дерево на газоні та зупинка на прибудинковій території – мешканці скаржаться, що втомилися боротися з чиновниками.

Жителі будинку на вулиці Воїнів-Інтернаціоналістів, 7 стверджують, що зупинку громадського транспорту встановлюють на їхній прибудинковій території. Люди говорять, що завжди платили за обслуговування цієї ділянки і хотіли облаштувати там дитячий майданчик.

«Ми проплачували за прибирання прибудинкової території. Де наші 20 сотих території? Якщо це територія міської ради, то за що ми платили 25 років?», – обурюється жителька будинку Галина Ройко.

Проте у житлово-комунальному господарстві переконані – територія належить місту.

Начальник відділу благоустрою міста департаменту ЖКГ Луцької міськради Ольга Люфт говорить, що зупинку поставили на землі міської колективної власності. На це, говорить начальник благоустрою, є відповідні документи,  дозволи та погодження з відділом превентивної діяльності.

Мешканці ж кажуть, що не мають наміру зупинятися і будуть відстоювати свої права.

«У нас проживає 107 квартир і скільки ми не просили, скільки не казали, ніхто уваги не звертає. У нашому будинку 78 дітей і куди їм вийти?  Ми підемо у міську раду, до міського голови чи до заступників, аби вони звернули увагу», – говорить Галина Ройко.

Тут мешканці хотіли облаштувати майдянчик для дітей
Тут мешканці хотіли облаштувати майдянчик для дітей

Проте зупинка не єдина проблема, з якою хочуть розібратися мешканці. Будинок №7 закріплений за «М.Ж.К.» і минулої осені товариство зробило жителям подарунок – поставило сміттєві баки на парковці.

Мешканці кажуть, що баки не просто зайняли парковочні місця, яких і так не вистачає. Вони остерігаються, що, забираючи сміття, працівники можуть пошкодити їх автівки.

«Баки поставили осінню. У грудні я була в начальника МЖК і просила  забрати їх і поставити збоку. А вони кажуть, що не мають цементу, аби облаштувати місце», – розповідає Галина Ройко.

Проігнорували у «М.Ж.К.» і прохання зрубати старе дерево, з якого падають сухі гілки. 

У самому товаристві коментувати ситуацію журналістам відмовилися.

Окрім того, говорять місцеві, на дорозі не завадило б облаштувати «лежачих поліцейських»,  аби обмежити швидкість водіїв. Жителі розповідають, що кілька років тому на вулиці збили маму з дитиною, тож остерігаються,  аби подібна ситуація не повторилася.

Тепер сміттєві баки стоять між автомобілями
Тепер сміттєві баки стоять між автомобілями



Чергове звернення проігнорували
Чергове звернення проігнорували

Дерево зрубувати ніхто не хоче
Дерево зрубувати ніхто не хоче

Використання цього матеріалу без дозволу редакції «Район.Луцьк» заборонене. Авторські права захищені українським і міжнародним законодавством. Під «використанням» мається на увазі повна або часткова републікація цього матеріалу на сторінках інших інтернет-видань (окрім соціальних медіа). Щодо використання матеріалу телефонуйте +38 066 413 29 28 або пишіть на редакційну електронну адресу [email protected].​

Коментарі
13 Червня 2016, 18:19
Територія біля будинку надзвичайно маленька, але всяких торгових точок куча. З одної сторони "Колібріс", з іншої "Ватсон", поряд "Цигарки", "Квас", Хліб". На парковці місце забрали під смітники, які можна було б поставити зрізавши тополі. Тепер кусочок території забрали під зупинку. А от впорядкувати дворову територію нема кому. Ввечері можна ноги повикручувати. Може б зібралися всі ці керівники торгових точок і міська влада, яка на все це дала дозволи, та вклали б бруківку біля будинку. Хоч би якесь добре діло зробили. А то як дозволи давати, то без проблем, а як для людей щось добре зробити, то це не ми.
18 Червня 2016, 22:20
взагалі зупинка там непотрібна ... маршрутки курсують тільки до 18 - 19 години ... смітник треба було зробити з боку такий собі маленький кармашик. Людям нема куди ставити машини .... взагалі цей майданчик для дітей це брєд !!!! крики плачі дітей, мами як скажені кричать щоб дитина не бігла на дорогу ... За будинком є веееличезний майданчик хай би там з дітками гралися, а то сраку трудно свою на 50 метрів порухати ... може ще ларьок з шаурмой вліпити на цю ділянку біля квасу ??? Та взагалі всі ларькі треба заборонити взагалі!!!!!!!!!!!!!!!!
Коментар
30/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром