У Луцьку — «випускний» в школі екскурсоводів

09 Вересня 2018, 12:09
Випускники Школи екскурсовода 3446
Випускники Школи екскурсовода

Випускники першої в Луцьку Школи екскурсовода отримали дипломи.

З квітня до липня 2018 року з ініціативи управління туризму та промоції міста Луцької міської ради спільно з державним підприємством «Навчально-консультаційний центр по туризму» та за підтримки Всеукраїнської асоціації гідів у Луцьку реалізовувався проект фахової підготовки екскурсоводів Луцька - «Школа екскурсовода», - повідомили у прес-службі мерії.

Як зазначила начальник управління туризму та промоції міста Катерина Теліпська, число бажаючих відвідати наше місто з кожним роком зростає. Відповідно, з’являється потреба у збільшенні кількості кваліфікованих гідів, які зможуть організувати цікаве дозвілля та знайомитимуть гостей із історичними та культурними особливостями Луцька.

«Випускниками школи стали 18 лучан. Вони вже зараз на практиці використовують свої знання, надаючи послуги КП «Центр туристичної інформації та послуг», туристичним агенствам міста, здійснюючи екскурсійний супровід. Кожен учасник школи оволодів навиками підготовки та проведення пішохідної оглядової екскурсії містом, розробив власну авторську екскурсію, а також отримав знання з історії Луцька, дізнався про особливості його архітектури і культури, мав можливість поспілкуватися з відомими краєзнавцями, музейниками, істориками», - розповіла Катерина Теліпська.

Потому секретар міської ради Григорій Пустовіт разом з керівником Всеукраїнської асоціації гідів Яніною Гавриловою вручили дипломи екскурсоводам.

Також під час зустрічі відбулася презентація нового промоційного відеоролика Луцька, знятого маркетинговою агенцією «MOLOKO» на замовлення управління туризму та промоції міста Луцької міської ради.

Програма навчального курсу розроблена із дотриманням усіх стандартів навчання EN 15565. У Школі викладали фахівці СНУ імені Лесі Українки, ЛНТУ, краєзнавці, представники туристичних компаній. Частину занять для слухачів Школи проводив викладач-методист курсу методики проведення екскурсій - тренер WFTGA (Всесвітньої федерації асоціацій туристичних гідів).

Надійним партнером Школи стала ГО «Молодіжна платформа», яка надала затишне приміщення для навчання.











 

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром