Відомо, чому біля Луцька висохло озеро

06 Вересня 2018, 11:16
3966

Власники дачних ділянок поблизу озера у селі Гаразджа самовільно спускають воду у дамбі, аби збільшити територію під городи. 

Про це Інформаційному агентству ВолиньPost розповів голова Піддубцівської сільської ради Борис Горбатюк. 

Нагадаємо, що нещодавно користувачі мережі оприлюднили фото засохлого озера у селі Гаразжда, що поблизу Луцька. 

За словами сільського голови, причиною висихання став спуск дамби місцевими мешканцями.

«Уже другий рік підряд дачники ламають дамбу, спеціально спускають воду. З якою метою, я сказати зараз не можу. Є мешканці, які говорять, що ставок затоплює їм дачі зі сторони Воротніва, а вони там городи поробили, огорожі поставили, майже влізли в той ставок. 

Тому, коли воду спускають, то у них територія більша виходить, ще й з чорноземом. То вже другий рік підряд спеціально йдуть вночі вибивають дамбу молотами і спускають воду», – розповів Борис Горбатюк.

Наразі сільська рада має намір провести тендер та здати ставок в оренду тому підприємцю, який запропонує найбільш вигідні умови.

«Сьогодні ми оформляємо ставок у власність сільської ради і будемо проводити тендер, бо є вже 2-3 підприємці, які хочуть той ставок орендувати. Попередньо я з ними розмовляв, вони хочуть зробити поблизу озера відпочинкові зони, катамарани, тобто все для того, щоб людям було комфортно відпочивати», – додав сільський голова. 

Окрім того, у сільській раді мають намір переміряти площу першого ряду дачних території, аби пересвідчитися, чи не збільшують дачники свої ділянки за рахунок прибережної зони.

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром