Як почувається собака, яку знайшли виснаженою у Луцьку

05 Вересня 2018, 22:31
Собака Белла 4757
Собака Белла

Собака Белла, яку знайшли виснаженою, набрала 10 кілограмів.

Про це повідомляє «Волинь24». 

Нагадаємо, в одну із ветклінік доставили собачку, яку лучани шукали цілим містом. Знаходилася вона у жахливому стані. На лікування тваринку відправили 11 серпня.

Ветлікарка ветеринарної клініки «Кіт Леопольд» Яна Коханюк розповіла, що Белла потрапила до медзакладу із вагою 14 кілограмів. Майже за чотири тижні собака набрала 10 кілограмів.

«Впринципі вона зараз дуже активна, грайлива, поводиться як маленьке щеня. У неї починає відростати шерсть. В основному – це звичайна собака, просто із цікавою долею. Її оптимальна вагова норма – це 30 кілограмів. Думаю, цього було б достатньо, аби вона вела здоровий спосіб життя», – каже Яна Коханюк. 

Ветлікарка ветеринарної клініки «Кіт Леопольд» Яна Коханюк
Ветлікарка ветеринарної клініки «Кіт Леопольд» Яна Коханюк

Ветлікарка переконує, що у Белли тепер немає проблем зі здоров’ям, однак собаку продовжують годувати спеціалізованим кормом. 

До слова, мішок такого корму вагою 17 кілограмів вартує 4,5 тисячі гривень, а вистачає його приблизно на 40 днів.

«Спочатку ми капали її через крапельницю, потім впродовж декількох тижнів вона їла спеціальні біфідобактерії, вітамінні комплекси та дотримувалася дієти. Зараз ми досі на дієті, і вона харчуватиметься на цьому спеціалізованому кормі ще рік-півтора. Хотілося б, щоб її взяли у сім’ю, де буде одна чи дві собаки», – розповів лікар.

Вона додає, що далі господар собаки зможе самостійно вирішувати, чим годувати собаку: чи то натуральне харчування, чи корм.

Яна Коханюк каже, що раніше спочатку Белла не могла контактувати із іншими тваринами, зокрема із собаками, кролями, котами тощо. Однак нині цієї проблеми немає, вона не агресивна і дуже любить дітей.

Собака Белла
Собака Белла

1
Собака Белла
Собака Белла

Собака Белла
Собака Белла

Читайте також: Як небайдужі лучани врятували від голодної смерті собаку

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром