Над луцьким небом літав бомбардувальник

05 Вересня 2018, 20:45
Над Луцьком пролетів бомбардувальник 6715
Над Луцьком пролетів бомбардувальник

Над Луцьком пролетів фронтовий бомбардувальник Су-24М або його розвідувальна модифікація Су-24МР.

Він пролетів над Луцьком у середу, 5-го вересня, приблизно 16:30. Про це йдеться на сторінці організації волинських авіалюбителів «ОВАЛ» у Facebook.

На авіаційному полігоні Повурськ в Ковельському районі з сьогоднішнього дня і до п'ятниці, 7-го вересня включно, відбуватимуться військові авіаційні навчання з практичним застосуванням авіаційних засобів ураження (бомбометання та пуски ракет по наземним учбовим цілям).

Зазвичай над обласним центром нашого рідного Волинського краю їх літаки за цим маршрутом проходять на висоті 4000 - 4500 метрів. В ясну погоду вони добре помітні жителям 40-го, 33-го та 55-го кварталів, а також села Липини в Луцькому районі. Проте в деяких випадках екіпажі окремих літаків отримують на зворотному шляху до Старокостянтинова додаткові завдання, наприклад, обліт радіотехнічних засобів Луцького військового аеродрому, який під час їх польотів працює як резервний на випадок різкого погіршення метеорологічних умов або нештатних ситуацій на борту. В такому випадку екіпаж літака знижується на гранично малу висоту 50-100 метрів і проходить над злітно-посадковою смугою Луцького військового аеродрому.

Також у Володимир-Волинському з 2016 року дислокується 39-й окремий зенітно-ракетний полк (в/ч А-2892), який контролює повітряний простір Волинської області. Екіпаж літака, який сьогодні пролітав над Луцьком, міг також отримати завдання перевірити реакцію чергових сил протиповітряної оборони в регіоні, пройшовши на малій висоті над містом. Тобто чергові бойові розрахунки 39-го окремого зенітно-ракетного полку у Володимирі-Волинському мали встигнути відреагувати на раптову появу літака в небі, увімкнути свої радіолокаційні засоби, супроводити літак, захопити його та умовно знищити, здійснивши по ньому умовний пуск зенітної ракети. А екіпаж літака, в свою чергу, мав зафіксувати роботу наземних радіолокаційних станцій полку, засікти їх місцезнаходження, відслідкувати їх роботу та виконати відповідні протиракетні маневри для зриву їх захвату та супроводу.

Обидві причини прольоту літака над Луцьком, вказані нами вище, є лише припущеннями, чому літак міг пролетіти над містом. Проте обидві причини є рутинними завданнями для екіпажів літаків Військово-Повітряних Сил, які вони виконують в небі різних регіонів України чи не щодня.

Фотографія ілюстративна, проте реально зроблена на Луцькому військовому аеродромі на початку липня 2016 року та наочно демонструє подібні проходи фронтових бомбардувальників Су-24М і фронтових розвідників Су-24МР зі складу 7-ї бригади тактичної авіації імені Петра Івановича Франка на малих і гранично малих висотах.

Фотографія ілюстративна, проте реально зроблена на Луцькому військовому аеродромі на початку липня 2016 року
Фотографія ілюстративна, проте реально зроблена на Луцькому військовому аеродромі на початку липня 2016 року

 

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром