Стартував прийом заявок на масштабний поетичний конкурс для митців-початківців «Ліхтар року»

04 Вересня 2018, 16:10
2913

Унікальну нагоду спробувати свої сили на Міжнародному літературному фестивалі «Фронтера» пропонує митцям-початківцям проект літзустрічей «Ліхтар».

Всеукраїнський конкурс «Ліхтар року» стартує вже 3 вересня, - повідомили організатори.

Мистецьке об’єднання «стендаЛь» та проект для митців-початківців «Ліхтар» започатковують справжнє поетичне змагання, переможців якого очікує дебют на великій сцені поруч із відомими постатями сучасної української та світової літератур.

Конкурс відбуватиметься у два етапи.

Для участі у першому етапі конкурсу Вам потрібно:

  • підібрати 3 свої найкращі вірші евер;
  • написати коротку пізнавальну автобіографію;
  • надіслати все це одним файлом на адресу: [email protected] (із приміткою «Ліхтар року») до 23:00 23 вересня 2018 року.

Головна вимога до учасників конкурсу – бути справді «початківцями», тобто, авторами, які не мають досвіду виступів на великих фестивальних сценах, а також не були задіяні у масштабних літературних проектах.

Переможців першого етапу оголосять 30 вересня 2018 року. Організатори опрацюють надіслані заявки та відберуть найкращих поетів та поеток для участі у наступному етапі.

Учасники, відібрані до другого етапу «Ліхтаря року», повинні протягом тижня з 1 по 7 жовтня записати на відео авторське читання вірша та відправити відео-файл з приміткою «Другий етап» на адресу: [email protected].

Переможців конкурсу оголосять о 13:00 у середу, 31 жовтня. Їх визначатиме журі у складі поета Павла Коробчука, поетки та літературознавиці Олени Кицан-Пашук, керівниці Мистецького об’єднання «стендаЛь» та директорки Міжнародного літературного фестивалю «Фронтера» Ельвіри Яцути, а також куратора проекту для митців-початківців «Ліхтар» Рту.

Троє переможців з різних областей України матимуть змогу виступити на сцені Міжнародного літературного фестивалю «Фронтера», що відбудеться у Луцьку 17-18 листопада 2018 року. Організатори конкурсу забезпечать проїзд та проживання учасників у Луцьку на період фестивалю.

Конкурс відбувається за підтримки Управління освіти, науки та молоді Волинської обласної державної адміністрації

 

 

Довідково:

Фестиваль «Фронтера»  – масштабна літературна подія України. Протягом двох фестивальних днів 17-18 листопада у Луцьку знайомитимуться із митцями чотирьох європейських країн: Латвії, Польщі, Білорусі та України. Говоритимуть про літературу від 1918 до 2018 року.

«Ліхтар» – проект для митців-початківців, започаткований мистецьким об’єднанням «стендаЛь» та поетом Рту. Основна мета проекту – «витягнути у світ» вірші, які роками лежать у шухлядах, дати можливість недосвідченим авторам виступити перед аудиторією, бути побаченими, почутими, а інколи навіть і зрозумілими.4

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром