Брище: на будівництво сміттєсортувальної лінії в Брищі витратили 1,3 мільйони гривень

06 Серпня 2015, 16:50
5071

На полігоні твердих побутових відходів у Брищі відкрили нову чергу з встановленою сортувальною лінією.

Сортувальну лінію збудувала приватна фірма. На зведення об’єкту вона витратила близько 1,3 млн грн. Про це повідомив власкор ІА ZIK.

Питання оптимізації роботи полігону назріло вже давно. Адже нинішній полігон практично вичерпав свій ресурс. Зрештою, його експлуатацію мали припинити до кінця цього року.

У результаті перемовин мерії із селищною радою, для будівництва нової черги сметтєзвалища із сортувальною станцією виділили ділянку площеню 8,8 га.

Тут робітники відбиратимуть вторсировину для переробки. За даними міської ради, пропускна спроможність лінії становить близько 50 тис. тонн щороку.

Експуатуватимуть полігон приватна фірма та КП «Луцькспецкомунтранс». Прибутки, переконують чиновники, обидва підприємства ділитимуть павпіл.

За словами директора КП «Луцькспецкомунтранс»  Валерія Кузьмича, найближчим часом планується розпочати виробництво біогазу, як на старому полігоні, так і на новій черзі.

«Ми прокладемо труби, якими надходитиме біогаз, його будемо використовувати для роботи двигунів та генераторів»,  – зазначив він.

Луцький мер Микола Романюк додав, що також у планах будівництво печі для спалювання біологічних відходів.

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024