«Нам потрібно розвернути державу на 180 градусів», — Дмитро Добродомов у Луцьку

04 Вересня 2018, 11:26
Дмитро Добродомов у Луцьку 1741
Дмитро Добродомов у Луцьку

Керівник «Громадський рух «Народний контроль» вважає, що реформи, анонсовані владою, провалилися, а сучасній Україні, аби не «впасти в прірву», потрібно «розвернутися на 180 градусів».

Про це народний депутат України говорив 3 вересня під час зустрічі з лучанами. 

«Район.Луцьк» підготував підбірку найцікавіших цитат, які лунали з вуст Дмитра Добродомова:

«Я шокований «водоканалом» (КП «Луцькводоканал», - ред.). Ви знаєте про проблеми міста. Зношені очисні системи. Цей фактор - серед причин виникнення проблеми з смородом... На власні очі я побачив прекрасне обладання, яке може очищати до 20 тисяч кубометрів на добу. Це фактично половина від потреби міста.

Але воно не змонтоване і не працює, бо на це потрібно 15 млн грн. І ці кошти не проблема для державного бюджету. Мене вразило, що це питання рік-другий не вирішується. Таке враження, що нікому до цього немає діла».

«Але є й інше питання. У вас нема другий рік міського голови. Фракція «Народний контроль» піднімала у Верховній Раді це питання і ми голосували за призначення виборів, але через політичні ігрища, зокрема, й через те, що влада боїться програти вибори, їх ніхто не призначає. І їх не призначать ні до президентських, ні до парламентських виборів».

«Ми нещодавно святкували 27-ий День Незалежності України. І на початку цієї епохи ми були 6-ю економікою в Європі. Запускали ракети в космос, а тепер Львів купує автобуси в Білорусі. Львів, у якому є автобусний завод... Сьогодні ми серед останніх в Європі. Ми сировинний придаток. Подивіться лишень на те, що ми боремося проти вивезення лісу-кругляку».

«Нам потрібне перезавантаження України. Олігархи й далі керують Україною, ухвалюють рішення, які потрібні їм, в тому числі й кадрові. Проти їхніх шалених можливостей, що ми можемо протиставити? «Народний контроль» пропонує такий план дій - це об'єднання всіх демократичних опозиційних сил. Щоб ми обрали єдиного кандидата на посаду Президента України.

Ми створили платформу з «Громадянською позицією» Анатолія Гриценка і запрошуємо приєднутися до нас. Ми чекаємо на «Європейську партію», «Самопоміч», партії і громадські організації, які незалежні від олігархів».

«Ми маємо об'єднатися, щоб перезавантажити країну на всіх щаблях, починаючи від райдержадміністрацій. Цим ресурсом не володіє жодна з демократичних опозиційних партій, але разом ми можемо це зробити... Ми над прірвою. Якщо ми не розвернемо державу на 180 градусів, то станемо нікому не потрібні. Ми станемо сировиною країною. Янукович продавав нас Москві, а зараз нас продають Брюселю».

«Учасники громадських організацій кажуть, що не хочуть йти в політику, бо це брудна справа. Але ніхто за нас нічого не зробить. Не сидить чиновник і не думає, що зробити кращого для українців. Це люди з такою психологією. Ви знаєте хоч одного митника чи суддю, які б виїхали на заробітки? Навпаки. На митниці 45 людей претендують на одне робоче місце».

«Наші антикорупційні закони одні з найжорсткіших в Європі. Але вони не виконуються: ні СБУ, ні прокуратурою, ні поліцією... В нас є нові антикорупційні проекти, але їх навіть не розглядають в комітетах парламенту. Треба 226 народних депутатів, щоб завантажити зміни, і 100 днів, щоб ухвалити відповідні закони».

«У Вірменії нещодавно були протести людей і прийшов до влади опозиційний прем'єр і за два місяці понад 100 людей сидять - міністрів, губернаторів і так далі. А в Україні за 4 роки, що заважало це зробити. Тому підтримувати існуючу владу - це шлях в нікуди».

«Влада звітує, що провела суддівську реформу. Але чи хтось вірить в правду в українських судах? Я дізнавався. Як виявилося, поміняли лише 2,5% судів. А решта - білі та пухнатсті».

«Луцькі лікарі розповіли, що їх запрошуть в Польщу. На менш квалфіковану роботу і там потрібно підтвердити свій рівень, але там в 6 разів більша зарплата... І це результат медичної реформи?».

«Наша політична сила визначиться з кандидадатом в Президенти вже в жовтні. Коли ми підемо на вибори, то відразу представимо міністрів і плани найближчих дій. І якщо люди, які взяли на себе відповідальність, не виконають ці плани, то їх звільнять».


 

Текст - Анатолій КОТЛЮК

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром