У місті можуть з’явитися вулиці Любарта і Вітовта

09 Червня 2016, 09:32
1781

Лучанин В. Козачук у своєму зверненні запропонував згадати імена визначних князів, що брали участь у розбудові Луцького замку.

Про це стало відомо на засіданні комісії міської ради у середу, 8 червня.

«Увіковічити назвою вулиць одних з перших розбудовників міста Любарта та Вітовта, назвавши в їх пам'ять одну з вулиць Князівською чи Литовською, бо поки їх іменами користуються різні комерційні та розважальні структури, які ніякого відношення до них не мають, і історичної пам'яті навіть в своїх будівлях не показують», – пише ініціатор.

Петиція набрала необхідні 300 голосів і пропозицію розглянула комісія з питань впорядкування назв вулиць міста.

Депутат міської ради Ярослав Матвіїв запропонував конкретні варіанти вулиць, що в перспективі могли б носити імена литовських князів:

«Від училища і до вул. Плитницької може бути вулиця Любарта, від вул. Данила Галицького і до ринку (продовження Ковельської) – Вітовта, а колишня вул. Молодіжна, що зараз не має назви, може носити ім’я ще одного литовського князя  Свидригайла».

Депутат додав, що не має насправді значення, наскільки великими будуть вулички, бо головне,  – це увага до цих історичних постатей.

Пропозицію затвердили, але попереду – 2 місяці громадського обговорення.  Як зазначила представник «Інституту національної пам’яті» Леся Бондарук, це необхідна процедура, коли йдеться про присвоєння  вулицям назв історичних подій або імен історичних персоналій.

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром