Вулицю Московську знову намагаються перейменувати

08 Червня 2016, 17:43
1899 Джерело: www.volynpost.com

У міськраді розглянули відразу два протилежні питання щодо вулиці Московської – про її перейменування та про збереження назви.

Про це стало відомо на засіданні комісії міськради у середу, 8 червня. Зберегти назву своєї вулиці просить у зверненні лучанка З. Д. Валевська.

Як пояснила секретар міської ради Юлія Вусенко, аргументи людей, які проти перейменування, зводяться до можливих непорозумінь економічного характеру та питань звички.

 «Вулиці Московської у Луцьку не має бути апріорі. Бо ж хіба можна будь-яким чином возвеличували тих, хто вбиває наших громадян?» – категорично висловився депутат Євген Ткачук.

Окрім цього, ще раз розглянули питання перейменування вулиці на честь відомого співака і лучанина В’ячеслава Хурсенка. Такий варіант пропонує у своєму звернені лучанин П. І. Рпенік, у депутатському запиті –  Є.Є.Ткачук, а колектив жителів вулиці Московської на чолі з В.В. Троцюком пише, що більшість людей не хочуть жити на вулиці агресора.

У складі комісії депутати проголосували одноголосно. Чи носитиме вулиця ім’я відомого лучанина, тепер залежить від рішення на сесійному засіданні 30 червня.

Коментарі
09 Червня 2016, 12:44
Ви краще назвіть цю вулицю іменем Гіттіка,лікар зі світовим ім"ям, викладч СНУ,професор,письменник,скільки життів він врятував.А кому потрібен цей Хурсенко зі своїми піснями,їх і ніхто не знає в Луцьку так,як і його.Запитайте на вулицях міста чи про такого чули.Якась бабка сказала ,а ви її слухайте.Це був собі такий панок,користі від нього і його пісень ніякої.А спасти тисячі людей-це подвиг.Хоч нам,скільки не роби добра,ми цього не цінуємо.
Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром