Волі: забудовник майже рік будував без декларації та змінив цільове призначення

07 Червня 2016, 18:39
1688 Джерело: facebook.com

У Луцьку на проспекті Волі, 44 змінилося цільове призначення скандальної забудови «Luceoria» – замість житлового комплексу будується комерційно-діловий центр з житловими приміщеннями.

Також лише у травні цього року ТзОВ «Буд-Трейд» отримав декларацію про початок будівельних робіт, хоча незаконне будівництво уже велося понад рік. Про це повідомили у державній архітектурно-будівельній інспекції, пише «Народний контроль» у Facebook.

Активісти уже кілька останніх місяців піднімають тему порушення вимог до містобудівної діяльності, будівельних норм та державних стандартів і правил на об’єкті будівництва за адресою Волі, 44а, замовником якого є ТзОВ «Буд-Трейд». Як і вчергове підтвердилося, після отримання відповіді від Державної архітектурно-будівельної інспекції України на звернення активістів «Народного контролю» замовник діяв, порушуючи законодавство.

Розпочавши підготовчі роботи ще навесні 2015 року, ТзОВ «Буд-Трейд» лише у листопаді отримав декларацію про початок виконання підготовчих робіт для будівництва багатоквартирного житлового будинку, що належить до IV категорії складності об’єкта будівництва. Будівництво об’єкта такої складності вимагає наявності в забудовника відповідної ліцензії (на провадження господарської діяльності, пов’язаної з створенням об’єктів архітектури) та проведенням експертизи будівельного проекту.

Тож змінивши цільове призначення забудови, змінилася і категорія складності об’єкта будівництва – ІІІ. Третя категорії складності не вимагає ні наявності відповідної ліцензії забудовником, ні експертизи будівельного проекту.




 

Коментарі
08 Червня 2016, 14:46
Данилюку ні чим занятись, замилює людям очі псевдо проблемами.
Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024