Рятувальники та екологи закликають волинян не спалювати траву

31 Серпня 2018, 13:10
Інспектори спілкуються з палієм 2730
Інспектори спілкуються з палієм

Рятувальники та екологи провели спільний рейд в межах земельних володінь Княгининівської сільської об'єднаної територіальної громади та Жидичинської сільської ради.

Про це повідомила прес-служба УДСНС.

У четвер, 30 серпня, співробітники Управління ДСНС України у Волинській області разом з представниками Державної екологічної інспекції у Волинській області провели профілактичний рейд на території Луцького району та з’ясували ситуацію щодо спалювання сухої рослинності. Рейдова група працювала в межах земельних володінь Княгининівської сільської об'єднаної територіальної громади та Жидичинської сільської ради.

Зокрема, представники відомств провели робочу зустріч із головою Княгининівської сільської об'єднаної територіальної громади Оленою Твердохліб та обговорили проблемні питання щодо наслідків спалювання посуші в період осінніх польових робіт.

З’ясувалося, що до штату посадовців ОТГ готуються ввести посаду інспектора з благоустрою, до повноважень якого, зокрема, входитиме й врегулювання ситуації з недопущення випадків випалювання посуші та притягнення до адмінвідповідальності паліїв.

Оглядаючи сільськогосподарські угіддя, фахівці ДСНС поспілкувалися із селянами, які працювали на полях: нагадали про заборону випалювання рослинності, вручили друковані матеріали з роз’ясненням вимог безпеки. Натомість рекомендували створювати компостні ями, куди й складати усі відходи.

Рятувальники наголосили, що саме осіннє сезонне спалювання посуші часто провокує перекидання вогню на суміжні лісосмуги, торфовища і навіть житлові будинки й електролінії, а екологи пояснили, що разом із димом у повітря вивільняються отруйні речовини, небезпечні для людського здоров’я. Ішлося й про відповідальність за такі дії відповідно до чинного законодавства.

Під час рейду інспектори виявили факти спалювання сухої трави. Триває підготовка матеріалів про притягнення паліїв до відповідальності та стягнення штрафів. Одразу ж на місці усі багаття були погашені.

Читайте також: Під Луцьком з самого ранку горіли дерева і сміття

Чоловік спалює суху траву
Чоловік спалює суху траву

Йому пояснюють, що так робити не можна
Йому пояснюють, що так робити не можна

Зустріч з Оленою Твердохліб
Зустріч з Оленою Твердохліб

Ще один палій
Ще один палій

Його змусили загасити вогонь
Його змусили загасити вогонь

Профілактична робота з селянами
Профілактична робота з селянами

 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром