Діти у ДНЗ №19 отруїлися яйцями
Значна частина провини за спалах сальмонельозу у ДНЗ №19, на думку керівництва Держсанепідемслужби Волині, лежить на працівниках харчоблоку, які готували яйця з прикінцевим терміном реалізації з порушенням технології.
Про це йшлося під час оперативної наради в голови облдержадміністрації 6 червня, пише ІА Волинські новини.
Начальник Головного управління Держсанепідемслужби у Волинській області Наталія Янко повідомила, що в області зафіксували два епідемічні ускладнення - у ДНЗ №19 Луцька та після святкування випускного вечора у Берестечку Горохівського району. Так, в ДНЗ №19 захворіли 19 дітей, сальмонельоз підтвердили у 15 осіб. Епідрозслідування проводив Волинський обласний лабораторний центр.
Нагадаємо, п’ятеро вихованців садочка потрапили до інфекційного відділення, а ще кілька лікувалися вдома.
Під час обстеження відібрали матеріал 57 працівників ДНЗ, двічі обстежували працівників харчоблоку. Здійснили понад 10 проб продуктів та страв. Патогенної мікрофлори не виявили, але з зовнішнього середовища була двічі виявлена кишкова паличка. Опитування дозволило встановити усіх хворих та локалізувати і ліквідувати вогнище, тож ДНЗ зараз знову розпочав роботу.
Джерелом інфекції, ймовірно, були яйця з прикінцевим терміном реалізації, з яких готували омлет з порушенням технологій приготування на вечерю 17 травня. Перші розлади почалися 18 травня. Повідомлення про факт направили в держпродспоживслужбу Луцька, але та досі не надала результати перевірок джерела.
За фактом виникнення спалаху прокуратура міста порушила кримінальне провадження. Державна санітарно-епідеміологічна служба стоятиме на боці постраждалих. Зі слів Наталії Янко, значна частина провини лежить на працівниках харчоблоку, які працювали на несправному обладнанні, готуючи страви для великої кількості дітей.
-
Сьогодні
-
Завтра
-
Незабаром