Як лучани День кума святкували

06 Червня 2016, 14:03
2167

У суботу, 4 червня, у відпочинковому дворищі «Словограй», яке нещодавно відкрилось на території «Адреналін Сіті», лучани святкували День кума.

День кума у Луцьку святкували вперше, але з давніх-давен і до сьогодні кумівство є видом духовної спорідненості людей. До того ж, це прекрасна народна традиція, частина нашого фольклору. Недарма ж найкращі жарти, найсмішніші анекдоти і випадки з життя саме про кумів.

На свято зібралося чимало гостей, аби гарно відпочити та повеселитися разом з найкращими друзями, родичами і найріднішими кумами.

Усіх гостей відпочинкового дворища «Словограй» розважав колоритний фолк-гурт «Чачка». Після віршованого та музичного вітань артистки гурту запросили усіх охочих до веселих конкурсів та забав між кумами. А ще роздавали «пампушки бажань», всередині яких були загорнуті передбачення. Комусь напророкували круїз по Середземному морю, а  комусь – поповнення у сім'ї.

Були тут і запальні танці «щічка до щічки», і українська полька, і вальс,  під які несила було не піти у танок. Пивний конкурс з трубочками зібрав найпалкіших любителів хмільного напою.

Протягом усього свята найактивнішим учасникам роздавали бублики, які компетентне журі підрахувало наприкінці гуляння. Кум та кума, які назбирали найбільше бубликів й стали переможцями конкурсу та отримали дипломи найповажнішого кума та найколоритнішої куми. Вони ж отримали від генерального спонсора  мережі супермаркетів «Наш Край» сертифікати на покупки на 300 гривень.

Свято кума нікого не залишило байдужим – сміх та жарти лунали звідусіль! Було гаряче!

 

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром