Волинські чехи відзначили ювілей

06 Червня 2016, 12:30
2608

Товариство волинських чехів «Матіце Волинська» відсвяткувало 25-річчя з Послом та консулом Чеської Республіки.

Мало хто знає, що Товариство нині міститься у приміщенні колишньої чеської школи – в одній будівлі з Волинським інститутом післядипломної педагогічної роботи. Тут і відбулося святкування.

Привітати чехів-волинян завітали Посол Чеської Республіки Іван Почух з дружиною, консул Генерального консульства Чеської Республіки у Львові Павел Валови, заступник Луцького міського голови Андрій Киця, начальник відділу зі зв’язків із громадськістю ВОДА Ольга Покровська. Від польської громади міста присутніх привітали представники Товариства польської культури на Волині імені Єви Фєліінської.

Історію чехів на Волині коротко оповіла член Товариства, доцент кафедри всесвітньої історії СНУ Світлана Шульга. Про становлення Товариства у непростих умовах тодішньої ще радянської дійсності розказав один із засновників Вячеслав Веселак.

Голова товариства Світлана Кратофіл щиро подякувала членам Товариства за активну участь у його роботі, збереження національних традицій, підтримку зв’язків із історичною батьківщиною. Найактивніших відзначили грамотами.

Гостей свята вітали вокальні колективи Товариства – жіночий ансамбль «Піснічка чеська з Волині», молодіжний «Шіковна младеж» та наймолодші члени товариства.

2

1

2

1

 

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024