Біля нової школи і дитсадка просять обмежити швидкість руху автотранспорту

29 Серпня 2018, 09:52
Школа №27 2396
Школа №27

Біля новозбудованої школи в обласному центрі Волині зробили занадто добрі дороги: тепер потрібно встановлювати обмежувачі швидкості, аби не наражати на небезпеку дітей.

Відповідну петицію розмістив у середу, 29 серпня, на сайті ЄСМП Віктор Смолярук.

У Луцьку завершилась «епопея» з будівництвом школи №27 у 55-у мікрорайоні. Цьогоріч навчання у комунальному закладі освіти почне близько півтисячі дітей. 

До того ж, зауважив автор петиції, влада подбала і про облаштування хороших доріг до школи та дитсадка  №40, розташованого поруч:

«Так, у минулому році капітально відремонтована вулиця Липинського, цьгоріч - вулиця Гончара».

Втім, зауважив лучанин, при ремонті вулиці Липинського не передбачили встановлення штучних обмежувачів швидкості – «лежачих поліцейських»:

«На жаль, культура водіння автомобілів в луцьких автолюбителів дуже низька, і вони, не зважаючи на встановлені знаки обмеження швидкості та позначені пішоходні переходи на цій ділянці дороги, постійно перевищують дозволену швидкість і наражають на небезпеку діток, що відвідують садочок та учнів школи-ліцею № 27».

Віктор Смолярук повідомив, що на загальнобатьківських зборах шкільних зборах батьки прийняли рішення звернутись до влади обласного центру Волині з клопотанням  щодо встановлення двох «лежачих поліцейських» на вулиці Липинського, біля садочка № 40, та встановлення знаку «Стоянка заборонена» на вулиці Гончара, біля центрального входу до школи.

«Просимо міську владу Луцька підтримати це рішення батьків і вирішити питання по суті», – завершив своє звернення лучанин.

Читайте також: На Дубнівській біля школи просять покласти «лежачих поліцейських»

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024