У Луцьку з'явилися трафарети «Хто замовив Катю Гандзюк»

29 Серпня 2018, 09:00
У Луцьку з'явилися трафарети «Хто замовив Катю Гандзюк» 4622
У Луцьку з'явилися трафарети «Хто замовив Катю Гандзюк»

На одній з луцьких будівель з'явився трафарет з написом «Хто замовив Катю Гандзюк» та малюнком відомої активістки з Херсона.

Зображення зафіксували 29 серпня зранку.

Зауважимо, що два трафарети намальовані на будівлі, в якій розташований один з структурних підрозділів Головного управління Національної поліції у Волинській області.

Нагадаємо, 31 липня 2018 року, близько 8:30 невідомий облив громадську активістку Катерину Гандзюк концентрованою сірчаною кислотою. Напад стався біля будинку, де мешкає політикиня, в той час, коли вона йшла на роботу.

Катерину Гандзюк доставили у реанімаційне відділення обласної лікарні у шоковому стані. Опіки склали понад 30 % тіла. Кислота потрапила жінці на спину, голову, руку, а також в око.

Спочатку кримінальну справу було відкрито за ч. 4 ст. 296 Кримінального кодексу України (хуліганство), згодом злочин перекваліфікували на умисні тяжкі тілесні ушкодження, вчинені з метою залякування потерпілого (ч. 2 ст. 121). Згодом справу перекваліфікували на «замах на вбивство з особливою жорстокістю».

1 серпня Катерину Гандзюк санітарним бортом терміново доправили Києва та надали державну охорону.

Через недовіру до херсонської поліції і підозри у її причетність до нападу, Гандзюк відмовилась від співпраці з ними. Натомість, 2 серпня вона дала свідчення оперативникам Департаменту стратегічних розслідувань (ДСР), які відвідали Гандзюк за місцем лікування у Київському опіковому центрі.

Станом на 5 серпня 2018 пошуки нападника тривають. Складено фоторобот нападника та оголошено нагороду за будь-яку інформацію, яка дозволить його ідентифікувати.

Найімовірнішою причиною нападу вважають публічну діяльність Гандзюк.



 

Коментарі
29 Серпня 2018, 17:13
Так збирайтесь і йдіть під поліцію і вимагайте. А від паплюження луцьких стін ніхто розслідувати справу вашої херсонської каті не почне!
Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром