Водії-лихачі наражають лучан на смертельну небезпеку

27 Серпня 2018, 15:05
Дмитро Глазунов 4677
Дмитро Глазунов

Лучанин просить владу міста встановити лежачі поліцейські та захисні парапети для пішоходів в місцях масового скупчення людей на кількох вулицях Луцька.

Таку петицію у понеділок, 27 серпня, зареєстрував голова благодійного фонду «Рідна Волинь» і ВОГО «Волинська обласна лікарняна каса» Дмитро Глазунов.

Зокрема, лучанин просить встановити лежачих поліцейських на проспекті Волі (біля гімназії №4 і комерційного технікуму), на вулицях Коперника (біля гімназії №4 і вулиці Вавилова) і Степана Бандери (перед поворотом на вулицю Потапова), на вулиці Шопена (на переході біля Краєзнавчого музею), на вулиці Рівненській (на переході біля кладовища) і вулиці Кравчука (біля бару «Млин», перехід до гімназії №21).

Також Дмитро Глазунов просить облаштувати захисні парапети для пішоходів в місцях масового скупчення людей і дітей – навпроти виїзду з вулиці Шопена на проспект Волі, навпроти гімназії №4 та на мосту біля дитячої залізниці (на початку і в кінці мосту), оскільки на цьому проміжку дороги водії на повороті надто щільно притискаються до бровки і можуть вилетіти на тротуар. Лучанин запропонував встановити металеві конструкції чи просто бетонні клумби з квітами.

Ранок 25 серпня 2018 року. Мотоцикліст летить з великою швидкістю на червоний сигнал світлофора
Ранок 25 серпня 2018 року. Мотоцикліст летить з великою швидкістю на червоний сигнал світлофора

Це те, що залишилося від дерева, яке разом з бордом збив п'яний водій при виїзді з Шопена на Волі
Це те, що залишилося від дерева, яке разом з бордом збив п'яний водій при виїзді з Шопена на Волі

Окрім того, він просить вивчити можливість встановлення в Луцьку максимальної кількості камер спостереження.

В коментарі Район.Луцьк Дмитро Глазунов зауважив, що на ці проблеми не можна просто так закривати очі, їх потрібно порушувати не лише на рівні міста, а й на загальнодержавному рівні.

«Я живу на проспекті Волі, щоденно йду на роботу, з роботи і бачу, як водії масово порушують режим швидкості, і водії-лихачі наражають мешканців Луцька на смертельну небезпеку. Нагадаю, в Україні в населених пунктах обмеження до 50 км/год. Погано це, чи добре – це нікому непотрібна філософія: є закон – крапка.

Окрім того, постійно, і вдень і вночі, гасають шумні мотоциклісти, порушуючи спокій жителів. Тому я вирішив зареєструвати цю петицію, а також винести це питання на розгляд профільної комісії міськради. Адже в нас на дорогах повний безлад і хаос. Про п’яних взагалі мовчу. Бід  родинам і людям вже наробили достатньо, і харківська трагедія не повинна повторитись у Луцьку. А для цього треба вжити превентивних заходів, щоб потім не сумувало все місто», – розповів Глазунов.

За його словами, пріоритетом повинна бути безпека жителів міста, всюди повинні бути відеокамери, які фіксують порушення і злочини.

«Активна громадянська позиція – бачити проблеми і не залишатися осторонь. Україна починається з кожного з нас, чи не це ми нещодавно на День Незалежності бажали одне одному? Адже, як писав Довженко: «Ті держави здатні стати великими, у яких великі малі люди». Долучайтесь, не забудьте підписати петицію», – додав Дмитро Глазунов.

Читайте також: У Луцьку вимагають звіту щодо витрати «благодійних внесків» в міській клініці

Коментарі
29 Серпня 2018, 13:19
Тільки про камери повідомте, як запрацюють. Знову почнеться мутка бабла, як за янучари, на недолугій розмітці, яку раз по раз перетинає середній водій і подібних казусах. Біля старого он базару на повороті розділювальна смуга розмічена так гостро, що машина так не поверне... хіба пішохід. І там частенько ментяра стояв на старті за тими, хто взяв і наступив на ту заповітну лінію...<br/>Якшо ми українці маємо чиновників і ментів, які по природі своїй собаки і стяжателі (а так і є) то навіть благі наміри запобігання аварій перетворяться на неблаге муриження і розвод лоха на бабки. І цього так невистачає колишнім мінтам...
29 Серпня 2018, 13:26
Згоден. Вміють наші дурні довести до абсурду практично все. Такий менталітет у чинуш. Хтось пропонує камери, щоб була беспека, а хтось потирає руки, щоб мати на тому лишні грошики за кожну дрібницю (навіть офіційно сплачені штрафи рахує парочка-трійка безконтрольних чи малопідконтрольних чинуш)<br/>Їх менталітет: створити сприятливі обставини чи і без них - дерти з людей бабло.
Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром