У Луцьку в останню путь провели Георгія Ольховського

26 Серпня 2018, 16:01
У Луцьку попрощалися з загиблим героєм 5270
У Луцьку попрощалися з загиблим героєм

Луцьк попрощався із своїм захисником Георгієм Ольховським, життя якого на Луганщині обірвала снайперська куля.

Похорон відбувся у неділю, 26 серпня. Заупокійну службу відправили у Свято-Троїцькому соборі. Про це повідомляє ВолиньPost.

Владика Михаїл у промові після молитви сказав: «Наш Герой сьогодні зібрав усіх наш і вчергове звертається до нашого серця, нашого розуму. Бо він казав: «Я ще повернуся в український Крим. Адже звідти він був родом. Ви тільки вдумайтеся в ці слова... Кращих Господь кличе швидше на небо, вони виконують свою місію блискавично. Герої для нас ніколи не помруть».

Священнослужитель зауважив, що ми повинні бути єдині у своєму прагненні здобути мир.

На Театральному майдані, де після богослужіння відбулася громадська панахида, зібралося чимало людей. 

Попрощатися з Георгієм Ольховським прийшли його рідні, друзі, знайомі, побратими, а також ті, хто відчував обов’язок, схиливши голову, подякувати Героєві за те, що власним життям відстоював наш мир. 

На початку громадської панахиди пам’ять про Героя вшанували хвилиною мовчання. 

Командир 128 окремої гірсько-штурмової бригади, полковник Сергій Собко розповів, що близько познайомився з Георгієм рік тому. 

Тоді, коли він приймав у своє підпорядкування роту 15-го гірсько-піхотного батальйону. З того часу він завжди зустрічав побратима з посмішкою. 

«Той день і наступні дні, коли ми зустрічалися з ним, він зустрів мене своєю посмішкою. Дуже рідко вона залишала його вуста. Він залишиться назавжди в моїй пам’яті професійним офіцером, грамотним командиром. Він дуже швидко здобув повагу  до себе командирів і підпорядкованого особового складу. Його поважали, його любили всі. Він став, незважаючи на юний вік, дійсно батьком для всіх людей в роті. В нього залишилося багато незавершених справ, які ми разом, воїни, заради нього маємо завершити. Важкий біль стискає груди близьких. Юрій, ти завжди залишишся у нашій пам’яті і в наших серцях справжнім офіцером, справжнім командиром, справжнім лідером. А головне – справжньою прекрасною і світлою людино. Друже, спочивай з миром. І востаннє для тебе: слава Україні!», - висловився побратим.

Після спільного виконання державного Гімну України скорботна хода з тілом Георгія Ольховського вирушила від Театрального майдану проспектом Волі до гімназії № 4. Звідти ж тіло загиблого бійця доправили на міське кладовище у селі Гаразджа, де похоронили на Алеї почесних поховань.





1












Нагадаємо, Георгія Ольховського посмертно нагородили орденом Богдана Хмельницького

Дізнавайтесь останні новини Луцька першими.

Стежте за нами у TwitterGoogle+ та Instagram. Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!

 

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром