Конкурс на перевезення виграли підприємства з порушеннями

02 Червня 2016, 16:36
2318

На п’яти міських маршрутах перемогли підприємства «Санрайз» і «АТП 10701», у яких виявили порушення.

Як відомо 30 травня у міській раді відбувся конкурс, за результатами якого визначили перевізника на об’єктах №1 та №18 – пише Волинське Агентство Розслідувань.

У об’єкті №1 об’єднали маршрути 1, 8 і 10, для повноцінного обслуговування яких потрібні 29 транспортних засобів включно з резервними.  У об’єкті №18 об’єднанні маршрути 23 і 26а, для яких треба 11 автобусів.

Об’єднання маршрутів поширена практика в Луцьку, до якої вдаються чиновники, аби підтягнути до популярних маршрутів менш популярні.

Як йдеться у витягах з протоколу засідання, які потрапили у розпорядження ВАРУ, під час засідання конкурсного комітету начальник управління транспорту міськради Анатолій Миронюк запропонував не допускати ТзОВ «Санрайз» та ПаАТ «Луцьке АТП 10701» до участі в конкурсі по об’єктах №1 та №18 відповідно. Підставою для такої пропозиції чиновника були раніше підписані договори з  міською радою та Луцьким підприємством електротранспорту щодо залучення автобусів підприємств-претендентів на інші маршрути.


Тож «Санрайз» та «АТП 10701» не мали достатньої кількості автобусів, аби обслуговувати об’єкти №1 та 18 відповідно. Крім того не всі члени конкурсної комісії були задоволені побаченим на базі «Санрайзу», мовляв, деякі будівлі та конструкції надто старі і потребують ремонту або заміни.

Однак ці аргументи членів конкурсної комісії не переконали і вони таки віддали об’єкти №1 і 18 «Санрайзу» і «АТП 10701» відповідно.

Цікаво, що наступного дня керівник одного з підприємств-переможців телефонував до колег, які програли на конкурсі, з проханням «позичити» автобуси для обслуговування нових маршрутів.

За два тижні відбудеться засідання виконавчого комітету Луцької міськради, де результати конкурсу офіційно затвердять.

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром