Запальні танці, щирі емоції та співи: як пролунав перший день міжнародного фестивалю

23 Серпня 2018, 08:27
Фестиваль «Поліське літо з фольклором» 3877
Фестиваль «Поліське літо з фольклором»

У Луцьку пройшов перший день традиційного фестивалю «Поліське літо з фольклором».

Урочисте відкриття відбулося у середу, 22 серпня, в Луцькому замку.

Попередньо перед відкриттям учасники святковою ходою пройшлися від початку вулиці Лесі Українки до Замку Любарта. Від 22 серпня гості та лучани вирушили у прекрасну мандрівку на чотири дні – п’ятнадцятий міжнародний ювілейний фестиваль «Поліське літо з фольклором».

Уже 15 років учасники, гості зі всього світу та України, прикрашають Луцьк мистецькою мозаїкою музики, пісні та танцю і перетворюють місто у колоритну та яскраву частинку цілого всесвіту. Завдяки фестивалю Луцьк стає популярним у цілому світі.  










1

На відкритті наголосили, що в 2007 році фестиваль «Поліське літо з фольклором» удостоєний почесної відзнаки «Мистецький олімп України» в номінації «Україна фестивальна».

Організатор фестивалю Юрій Войнаровський подякував зарубіжним колективам, які здолали немалу відстань, аби  взяти участь у фестивалі та подарувати свою творчість. Зазначимо, що до Луцька з-за кордону приїхали гості з Єгипту, Індії, Італії, Литви, Туреччини та Мексики. Також завітали й гості з України, зокрема з Рівного, Чернівецької області, Волині (Ківерцівського, Камінь-Каширського та Любешівського районів) та Луцька.

1

1






1


1

2

Окрім того, на сцену внесли прапор України та прапор міжнародної ради організації фестивалю. Опісля учасники почали виступати. Номери зарубіжних гостей тісно перепліталися з виступами українських гуртів.

Одним словом, всі захоплююче та гаряче провели час.

Читайте також: У Луцьку зустріли колоритних гостей фестивалю «Поліське літо з фольклором»

3

1

1


1




1













1


Дізнавайтесь останні новини Луцька першими.

Стежте за нами у TwitterGoogle+ та Instagram. Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром