Луцьк, 4 серпня: присяга прикордонників, школа без оцінок і дві ДТП

04 Серпня 2015, 22:31
4222

Що відбулося у місті у перший вівторок серпня, читайте в «Картині дня».

Поповнення загону прикордонників. 18 мобілізованих юнаків, які служитимуть у прикордонному загоні, урочисто склали військову присягу на його території. Вони були призвані на службу у рамках шостої хвилі мобілізації. Ці люди завершують укомплектування прикордонного загону і вже розподілені на посади. До сьогоднішньої події вони проходили навчання в Волидимирі-Волинському і на кущових зборах у прикордонних підрозділах.

Дві ДТП – у Луцьку та передмісті. Перша трапилася ще вночі у селі Підгайці, там місцевий житель на «БМВ» наїхав на пішохода-лучанина. В результаті пригоди пішохід отримав тілесні ушкодження і був госпіталізований в травматологічне відділення Луцької міської клінічної лікарні.

Друга аварія сталася вже по обіді. На перехресті вулиць Дубнівської і Карпенка-Карого зіткнулися автомобіль «Шкода Октавіа» і маршрутка №30. ьУ результаті цієї ДТП ніхто не постраждав.

Котельня на вулиці Гулака Артемовського сьогодні припинила надавати послуги гарячого водопостачання. Такі незручності пов’язані із підготовкою теплового господарства до роботи в осінньо-зимовий період. Крім того, виділені об’єми природного газу нині відсутні. Тому жителі будинків, що обслуговуються цією котельнею будуть без гарячої води протягом невизначеного терміну.

Школа без оцінок, атестацій та іспитів – Вальдорфська педагогіка в Луцьку. Семінар з обговорення переваг і недоліків «Педагогіки сучасності» провели німецькі фахівці. В основі Вальдорфської педагогіки – концепція виховання і розвитку дитини, а тому у таких школах уникають будь-яких стресових ситуацій, в тому числі іспитів та оцінок.  Така освіта, за словами організаторів семінару, допомагає розвивати здібності й таланти дитини у гармонії з світом.

Депутати луцької міської ради провели «ревізію» у КП «Ласка». Після візиту до притулку для тварин чиновники висловили ряд зауважень до організації роботи закладу. Дехто висловлював пропозиції закрити підприємство, оскільки воно збиткове. Нині КП «Ласка» працює як притулок для тварин – на його території перебуває майже 300 чотирилапих. Хоча на початку планувалося, що це буде місце тимчасового утримання собак, яких після лікування і стерилізації мали прилаштовувати в домівки лучан, бажаючих мати домашнього улюбленця.

Новий експеримент журналістів Район.Луцьк: бабця-алкодилер. Сьогодні наш кореспондент підтвердив чутки про пенсіонерку, яка торгує спиртом біля гуртожитку №6 СНУ на вулиці Кравчука. Експериментатор без перешкод купив півлітра розбавленого спирту за 30 гривень. Для такої покупки йому знадобилась лише адреса продавчині і кодова фраза в домофон: «Я з гуртожитку».

А ще по місту масово ремонтували люки, а найбільше - на вулиці Богдана Хмельницького. Через це час від часу траплялися затори.  

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром