Соборності: люди воюють за підвал

01 Червня 2016, 09:08
2812 Джерело: facebook.com

Мешканці ОСББ «Арго Луцьк» на проспекті Соборності, 24 вимагають через суд повернути їм власні підвальні приміщення, які за згодою міської влади приватизував орендар.

Перше судове засідання за позов ОСББ до міської ради Луцька відбулося у вівторок, 31 травня, пише «Народний контроль» у Facebook.

Підвальні приміщення були приватизовані згідно розпорядження міського голови від 2002 року «Про приватизацію нежитлового підвального приміщення за адресою: пр. Соборності,24».

Сьогодні ж міська влада рекомендує «створити ініціативну групу з числа мешканців будинку та провести процедуру повернення зазначених підвальних приміщень відповідно до чинного законодавства в судовому порядку», ідеться у відповіді від 10.11.2015 року.

Так, під час засідання суд ухвалив рішення залучити до справи посадову особу БТІ та теперішніх власників вищевказаних підвалів, оскільки це безпосередньо стосується їхніх прав власності.

До слова, відповідно до норм ДБН В.2.2-15-2005: «підсобні приміщення багатоквартирного житлового будинку – приміщення, призначені для забезпечення експлуатації будинку та побутового обслуговування його мешканців (сходові клітки, вестибюлі, перехідні шлюзи, позаквартирні коридори, колясочні, комори, сміттєзбірні камери, горища, підвали, шахти тощо».

Юрист «Народного контролю» Орися Харитонюк вважає, що розпорядження міського голови «Про приватизацію нежитлового підвального приміщення за адресою: пр. Соборності, 24» необхідно визнати незаконним, оскільки зазначений акт порушує права мешканців будинку на належне володіння, користування допоміжним приміщенням.

Нагадаємо, скандальна забудовниця Наталія Кушнір на проспекті Соборності, 24 зводила незаконну прибудову. Завдяки втручанню мешканців та активістів «Народного контролю» будівлю знесли.


 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром